24 juni - Tofino

Door Harmen en Bernadien - A couple of years ago

Vandaag een hele lange reisdag gehad! Vanmorgen vroeg om kwart voor acht vertrokken naar de ferry in Horseshoe Bay. Eerst nog een simpel ontbijtje bij Tim Hortons, de goedkopere Canadese versie van Starbucks. Na anderhalf uur rijden aangekomen in Horseshoe Bay en het leek niet al te druk. Helaas mochten we op vier auto's na niet aan boord van de ferry van 10.40 uur. Dit was even ongelofelijk zuur en ik was even strond sjaggie. Degene die mij kennen weten wat dat betekend... (zelfkennis wink).

Het is helaas niet anders, en we moeten wachten totdat we de ferry van 12.50 uur kunnen nemen. We zijn het kleine dorpje Horseshoe Bay ingelopen en hebben daar ons maar vermaakt. Het is vandaag een stralende dag, zelfs de 30 graden bereikt! Jammer dat we grotendeels in de auto hebben gezeten.

De overtocht naar Nainamo duurt ongeveer 95 minuten, we hadden wat vertraging met inladen. Het eerste stuk was heerlijk op het dek in het zonnetje, een mooi uitzicht over Vancouver, later op de oceaan werd het toch frisser en zijn we beneden deks gaan zitten. Om 15.00 uur zijn we aangemeerd in Nainamo. Vanaf hier is het nog een kleine drie uur rijden naar Tofino. Onderweg zijn we een keer gestopt om even te wisselen en voor de rest goed doorgereden, we rijden later deze week naar Victoria weer dezelfde weg terug en zullen dan wat stops gaan maken. We zijn om 18.00 uur gearriveerd bij ons hotel. 

Een lange dag, pfff! Na het inchecken gelijk gebruik gemaakt van de wasmachine, we zitten morgen alweer op de helft van onze reis, dus ook al een behoorlijke was. Terwijl de was draaide zijn we in Tofino een hapje gaan eten, Tofino is een klein vissersdorpje. 

Morgen houden we een rustdagje en proberen we uit te slapen laugh.. We verblijven hier twee nachten en gaan dan voor twee dagen naar Victoria. We gaan dan alweer aftellen, wat vliegt de tijd toch. We hebben al veel gezien, maar er staat ook nog veel op de planning.

Met mij gaat gelukkig alles goed, m'n buikie begint nu te groeien.. alleen s'nachts last van rugpijn, dit is wel vervelend maar overdag gelukkig geen last van. Elke keer een ander bed helpt natuurlijk ook niet mee.

Voor nu douchen en lekker ons bed in.

Bij deze blog verder geen foto's. 

Reacties

Mams beens A couple of years ago

Wat hebben jullie al veel gezien, en ook al heel veel kilometers gemaakt.
Maar nog niet gaan aftellen hoor!! Gewoon héérlijk genieten daar😎

Begin juli maar aan denken, zorg goed voor jezelf en Harmen jij ook sterkte met die zwangere dochter van ons! Vrouwen zitten zo in de wolken of in de kolken🤣😲 (hormonen zijn van die lastige dingen)

Fijne dagen hoor!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 21 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan