Vancouver

Door E&J - 27-05-2018 19:29

24 mei 10:30 zijn we er klaar voor. Koffers gepakt en Wilma is zo lief om ons naar het station te brengen.
De trein is aardig vol maar we hebben een zitplaats en de koffers passen achter de bank. Op tijd op Schiphol en gebruikelijke procedure via vertrekhal 2 naar gate F6.

Nog best lang wachten. Maar eindelijk vertrekken we iets te laat. Vlucht gaat voorspoedig en er zijn nog aardig wat nieuwe films te bekijken.
Op tijd geland. Bij aankomst is niet helemaal duidelijk wat we moeten doen en er staan wel dames om uitleg te geven maar het kost wat moeite voordat ze toelichting geven dat we eerst een keuze menu op een terminal moeten invullen en dan wordt een foto gemaakt die gematched wordt met het paspoort. Als alles klopt krijg je een papiertje mee die gecontroleerd wordt door de douane. Bij de koffer band komt de koffer van Emmy als snel, maar de koffer van Johan komt niet mee. Gelukkig is dat niet de enige, er staan nog een aantal mensen te wachten. Na een half uur komen er toch nog weer koffers aan en dan is die er bij.
Vervolgens naar buiten en een pinautomaat zoeken. Bij de ATM staat een lange rij, maar het lukt.
Met de taxi naar het hotel. Dat duurt nog bijna een uur want het is spits uur. Bij het hotel ingecheckt en we krijgen kamer 302, de bovenste etage. Er is geen lift :-( dus met de zware koffers de trappen op.


Het is inmiddels 18 uur (3 uur in NL). Eindelijk even liggen en een tukje gedaan. Emmy is niet helemaal fit en blijft in het hotel. Johan gaat even een rondje om. Even langs de haven aan de oostkant van het schiereiland en dan een stukje door het Stanley Park langs de "Lost Lagoon" oversteken naar de westkant. Een mooie zonsondergang over de "English bay".


Terug naar het hotel en wat frisdrank en een blikje IPA uit de "Liqor store" meegenomen.
Tijd voor een goede nachtrust.

Goed geslapen en tegen 9 een bakery opgezocht en een ontbijt met koffie genuttigd.


Wat rond gewandeld langs Robsonstreet en via Robson square naar "Vancouver Harbor Centre" gewandeld. Hier een simkaart voor de mobile hotspot gekocht. En daarna met de glazen lift in 40 seconden naar een hoogte van 168m. Prachtig uitzicht over Vancouver en de omgeving. Het is mooi helder.


Daarna terug gewandeld en nog een koffie bij een Starbucks gedaan. Emmy is nog niet fit en blijft in te hotel. Johan gaat de Mobi Bikes fietsen. Account aangemaakt, creditcard gekoppeld en dan een fiets pakken. Helm is verplicht en is er bij. Erg elegant ;-( 
Gefietst naar Stanley Park bij de Totempoles de fiets weer geparkeerd.

Totempoles bekeken en een ijsje gegeten. Weer een fiets gepakt en de hele kust route van Stanley Park gevolgd. Fiets weer geparkeerd en terug gewandeld naar het hotel.


Daarna samen met de bus naar naar Granville Island. De Public Market bezocht en met de aqua bus naar Vancouver terug.

Ergens bij een Mexicaans restaurant gegeten, maar dat was niet geweldig. 
Nog een keer naar de Vancouver Lookout voor de sunset. We zijn nog iets te vroeg, maar de laagstaande zon geeft al wel  mooi strijk licht.

Reacties

Maartje 29-05-2018 21:24 {{button-51383}}

Fijn dat het goed gaat, wat een hoogte die wolkenkrabbers.
Veel plezier en geniet er van!

Johan en Maria 29-05-2018 21:57 {{button-51388}}

Wat jammer dat je even niet lekker bent Emmy, hopelijk morgen weer fit. Leuk om jullie belevenissen te volgen, geniet ervan! Veel liefs Johan en Maria

Monique (en Hans ) 29-05-2018 22:58 {{button-51392}}

Kop is eraf, nu ff bijkomen van de reis en eerste indrukken verwerken👍
Veel plezier, we volgen😃🍀

Poula 30-05-2018 06:23 {{button-51397}}

Veel plezier in Canada. Passen jullie op voor 🐻!! 😉

Wim 30-05-2018 07:21 {{button-51399}}

Mooi dat de reis goed is verlopen. We hopen dat Emmy gauw weer fit is en jullie beide kunnen genieten van deze reis. Nog heel veel plezier. We blijven jullie volgen.

Herman 30-05-2018 23:00 {{button-51420}}

Snel opknappen zussie!
En ga er sowieso van genieten. Is daar al de nacht heel kort?
Veel plezier en doe veel indrukken op.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan