Vancouver Island, Victoria

Door E&J - 17-06-2018 09:24

Woensdag 13 juni: Vannacht heeft het weer flink geregend maar nu is het droog, en half bewolkt. We genieten nog even van het mooie uitzicht over de baai. We gaan vandaag naar Victoria, de hoofdstad van Brits Columbia, op het meest zuidoostelijke puntje van Vancouver Island. Het is slechts 100 km rijden en we hebben voor 2 nachten gereserveerd op  een camping. Onderweg doen we Chemainus aan, dat beroemd is vanwege de vele muurschilderingen die ze daar gemaakt hebben nadat in 1980 de houtindustrie hier ten einde liep.

Aangekomen op de camping "Fort Victoria RV Park", merken we het grote verschil tussen campings in parken en stadscampings. Het allemaal netjes, maar je staat strak in de rij en hebt weinig privacy. Voordeel is wel dat je water, stroom en afvoer hebt.

We gaan met de bus naar het centrum van Victoria. Een mooi levendig centrum met veel terrasjes en een mooie haven, waar naast boten ook watervliegtuigen af en aan vliegen. Bijzonder om te zien.

Via Tripadvisor zoeken we een goed visrestaurant op,  Fish hook. Het is vol maar we krijgen een plaatsje aan een lange tafel waar meer mensen aan zitten. Het valt ons weer op dat eten in de meeste restaurants een beetje neigt naar fastfood concepten. De opzet is vooral efficiënt, en nodigt niet echt uit tot uitgebreid tafelen. De bediening is heel gastvrij en ze geven uitgebreid toelichting op het menu en helpen je bij het kiezen. We kiezen allebei voor "The Daily Khatch". Emmy met wilde zalm en Johan met heilbot, dit nog niet eerder gegeten. Het eten komt al vrij snel is vers en prima bereid, maar het valt ons beiden wat tegen. Het is een pittige masala, waarvan we beiden vinden dat die de smaak van de vis overstemd. Heilbot is een witvis, lijkt wat op kabeljauw, maar is iets fijner en vaster van structuur.

 

Donderdag 14 juni: Nog een dagje Vancouver, weer met de bus naar het centrum. We gaan eerst naar het Royal BC Museum en bezoeken de tijdelijke tentoonstelling: "Egypte, de tijd van de farao's". Erg mooi opgezet en indrukwekkend met veel authentieke voorwerpen.

We willen natuurlijk met name de andere, Canadese bezienswaardigheden zien, en gaan daarna naar de "Natural History", met levensechte diorama's.

We onderbreken ons bezoek met een boottochtje naar "Fishermans Wharf". Het boottochtje was leuk en de woonboten daar was ook mooi om te zien, maar verder was het vooral en toeristische attractie met veel fastfood tentjes.

Na wat "Fish en Chips" als lunch een mooie wandeling terug langs de haven voor een vervolgbezoek aan het museum, want we willen nog de "Human History" zien, waar veel aandacht is voor de "First Nations", ook wel "Indigenous" genoemd (= inheems, aanduiden met indiaan wordt niet op prijs gesteld) en de ontwikkeling van Canada met de goud koorts en houtkap. Johan heeft nog een stukje goud kunnen delven, maar het snippertje was te klein om te bewaren, dus maar weer teruggegooid tussen de kiezels.

Dat was wel weer genoeg cultuur voor vandaag. Nog wat rondgeslenterd en een lekker biertje gedronken op een terras bij een Ierse pub met een thema dat ons wel aanspreekt.

Reacties

Hans en Monique 17-06-2018 19:46 {{button-52184}}

Geweldig, die Ieren zitten overal😜🎸🍻
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan