Icefields Parkway

Door E&J - 07-06-2018 06:58

Zondag: Vroeg vertrokken omdat we "Moraine lake" willen bezoeken. We moeten de "Bow Valley Parkway" een eindje afrijden en dan naar Highway 1. Maar omdat een vrachtwagen pal voor ons de weg op draait, missen we het bord dat de weg verderop is afgesloten. Dat ontdekken we bij de wegblokkade, zo'n 20 km verderop. Jammer :-( , dan maar weer terug en inderdaad, waar de vrachtwagen ons sneed, was de afslag naar de highway. Dus wat later dan gehoopt komen we bij de weg naar "Moraine lake", maar we mogen er niet op, omdat de parkeerplekken voor RV's (campers), vol zijn. Dan toch maar rechtdoor naar "Lake Louise". Johan is er een beetje chagrijnig van, dus na een blik op met meer, eerst maar een koffie. Dan toch maar het meer bewonderd, met de "Victoria Glacier" op de achtergrond. Het gletsjer meer is mooi turquoise van kleur, maar door de wind is het geen spiegel zoals op de mooiste foto's wordt getoond. Het meer met het gletsjerwater bereikt in augustus de hoogste temperatuur van 4C, br…., we gaan dus maar niet zwemmen.

We maken geen wandeling verder langs het meer, want we willen verder en checken nog even of we nu misschien wel naar "Moraine lake" mogen. Hoera!! We mogen doorrijden. Dus ook "Moraine lake" bewonderd, met de 10 bergpieken rondom het meer. Het beeld van dit meer heeft jarenlang het Canadese 20 dollar biljet gesierd.

Daarna verder over de "Icefields Parkway" richting  Jasper en de "Athabasca Glacier" die we morgen gaan bezoeken. Gestopt voor de lunch bij het "Peyto Lake", maar het is te koud om buiten te eten, maar vanaf onze lunch hebben we een mooie uitzicht op het meer.

Als we een stukje doorgereden hebben stoppen we bij een parkeerplaats waar veel mensen staan. Daar loopt een zwarte beer tegen de helling van de parking. De mensen, waaronder wijzelf staan er eigenlijk veel te dicht bij, zo'n 15m, terwijl ze waarschuwen 30m van een Elk en 100m van een beer te blijven. We hebben mooie foto's en een film kunnen maken, dat de beer alle bloemen uit het gras snoept en geen aandacht heeft voor de wezens die boven hem staan toe te kijken.

We stoppen bij camping "Rampart Creek", deze ligt op 1500 meter, dat vinden we hoog genoeg, want verderop wordt het hoogste punt bereikt, de "Sunwapta Pass" op 2030m. Daar is ook de toegang naar de gletsjer.

We hebben een mooie plaats vlak aan de rivier. Er staat wel wat wind dus we zetten de camper zo dat deze zo goed mogelijk de koude wind afschermt en steken ons kampvuur aan.

 

 

Reacties

Martin 08-06-2018 06:39 {{button-51740}}

Mooie beelden van die zwarte beer! Laat de rangers maar niet zien dat jullie zo dichtbij waren ;)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan