Lillooet en Squamish

Door E&J - 17-06-2018 08:54

Zaterdag 9 juni: We willen nog een nacht blijven om wat rond te kijken en om te zien of ze een grote steur gaan vangen, echter de camping is vol geboekt, dus we moeten wat anders zoeken. Via het Visitors centrum horen we dat er een aantal opties zijn, waarvan er 1 bij het stuwmeer van de energie maatschappij, die is zelfs gratis en ligt erg mooi. Die hebben we opgezocht en een mooi plekje gekozen.

We gaan nog naar Winery "Fort Berens", van een Nederlands stel die dit zelf hebben opgezet. Hier hebben we de wijnen geproefd en heerlijk geluncht. De lunch is buiten op een terras maar het waait ontzettend hard (zie kapsel van Emmy op de foto). Op onze vraag aan de serveerster of het vaak zo hard waait was het antwoord: "De laatste jaren wel"... (merkwaardig om het in jaren uit te drukken ;-)

Verder gerelaxt op de camping en nog wat in de omgeving gewandeld. we hebben nog wat "klein wild" gespot en we zagen nog een mooie zonsondergang bij het stuwmeer.

 

Zondag 10 juni: Vandaag geen zon, we vertrekken richting Whistler, zo'n 130 km "winding road", waardoor dat ca. 2,5 uur duurt. Mooie route. We besluiten Whistler toch voorbij te rijden, want het is vooral een wintersportplaats (bekend van de Olympische Winter spelen van 2010). We stoppen in Squamish bij het visitors centrum, waar ze ook prima koffie schenken.
Buiten staan enkele 10-tallen fraaie "boom boeken", met een verhaal van de houtindustrie, mooi om te zien.

Het centrum van Squamish is weinig boeiend, maar net ten zuiden van het plaatsje vinden we een camping vlak bij de "Shannon Falls". We hebben een prachtig plekje met uitzicht op de "Howe sound".

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan