Johnston Canyon

Door E&J - 07-06-2018 06:51

Zaterdag: Johan is vroeg op, en maakt eerst een wandeling om de camping in de hoop nog weer Elk's of ander wild te spotten. De score is een squirl en 2 Elk's. De laatste 2 zijn jammer genoeg niet scherp, maar het was dan ook nog voor de koffie ;-)

We besluiten Banff te verlaten, bij het uitchecken krijgen we een "refund" voor de 3e nacht, die we bij het reserveren al vooruit betaald hadden. Netjes. In Banff voor de 2e keer getankt, wat inkopen gedaan bij een supermarkt en bij de liquorstore ;-)  De sortering is overweldigend in wijn, bier en sterke drank. Een deel is een "walkin fridge", hier kan je bier en witte wijn gekoeld meenemen.

Net buiten Banff gestopt bij een uitzichtspunt bij de "Vermillion Lakes", er zouden hier veel vogels zijn, waaronder de Bald Eagle, maar er was helemaal niets te zien, alleen een paar kanoërs.


Korte rit over de "Bow Valley Parkway" naar Johnston Canyon. Zoals voorspeld is die canyon erg druk bezocht, daarom hadden wij besloten op de camping er naast te overnachten en dan rond 5 uur, als het wat rustiger wordt, de wandeling door de Canyon te maken.

Op de camping was plek genoeg. We kregen plaats 1 toegewezen, maar daar stond een Aziatische familie te bbq'en, niet zo netjes. Maar vriendelijk kenbaar gemaakt dat we de camper er neer wilden zetten. Ze gingen netjes aan de kant en ruimden alles op. Wij hadden hier mee ons kampvuur al branden.

Als gepland om 5 uur de stoute (berg) schoenen aangetrokken en de wandeling door de "Johnston Canyon" gemaakt. Het was al aardig rustig en we hebben de lower en upper falls mooi kunnen bekijken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan