Een ritje met de Cable Car, de Painted Ladies en de Tonga Room

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - 14-06-2018 07:04

Sjorrie dat djit verslag soveel tiepvouten bevat. Er sjat nogal veel rum in de Mai Tai van dje Tonga Room...

Laten we vandaag bij het begin beginnen...

Vanochtend met de Cable Car van de turntable bij Bay Street helemaal naar de eindhalte bij Powell Street gereden. Dat is gaaf! We zaten op bankjes naar de buitenzijde van de Cable Car toe. Zo heb je goed zicht op 'buiten'. Daarvoor zijn nog staanplaatsen, maar met rugzakken op is dat niet fijn. Die moet je dan op je buik dragen en dan prikken ze in he kin ed. Dus we zijn lekker gaan zitten. Behoorlijk stijl omhoog en omlaag; het kwam allemaal voorbij.

Aangekomen bij Powell Street overgestapt op een buslijn die ons naar de Painted Ladies bracht. Prachtige Victoriaanse huizen rondom Alamo Square. Er ligt een mooi ingericht park bij dat, in combinatie met de huizen, voor mooie plaatjes zorgt. 

Daarna met dezelfde buslijn weer terug naar Powell Street. We hebben de 'Muni-app' gedownload, waarmee je online kaartjes voor verschillende vormen openbaar vervoer kunt kopen. Bv zowel de Cable Cars als buslijnen ed. Een gekocht kaartje activeer je als je de bus ziet aankomen en is dan een bepaalde tijd 'houdbaar'. Werkt briljant!

Daarna naar China Town gelopen, naar de Dragon gate. Pascal had op Youtube tijden geleden al zitten kijken naar een filmpje van een dame die diverse Chinese eettentjes 'getest' had. Bij Good Mong Kok Bakery zou je de beste steamed BBQ pork buns moeten kunnen krijgen. En die hebben we geprobeerd als lunch. En dat was lekker...! Wat is het...? Qua uiterlijk is het vergelijkbaar met een broodje bapao; maar daar houdt verder alle vergelijk op. Deze zijn zoooooveeeeeel beter dan een Nederlandse bapao. Een supersoft, gestoomd, iets zoetig broodje met daarin heerlijk BBQ-varkensvlees. Zalig; om je vingers bij op te eten! We hadden er ook nog een andere soort dim-sum bij gedaan; iets met vlees en groenten in een wonton-velletje gestoomd. Geen idee hoe dat heette; gewoon aangewezen. Want ze spreken daar nauwelijks Engels! En belachelijk goedkoop; lunch voor twee personen voor $ 4,20!

Daarna verder gelopen. Ergens in een parkje heerlijk even gezeten. Op Union Square op/naast een terrasje gezeten. Terrasjes kennen ze hier niet zoals wij dat in Nederland kennen. IJsje bij Ben&Jerry's en daarna naar de Tonga Room in het Fairmont Hotel.

Tonga Room / Tiki-Bar - Hurricane Bar; diverse namen voor één en hetzelfde iets. In de kelder van het Farimont Hotel hebben ze het zwembad omgebouwd naar cocktail bar. Compleet met drijvend podium voor entertainment en een buizensysteem dat het kan laten regenen/onweren. Een heel leuk sfeertje! We hadden dit al tijden geleden gezien op tv; een programma van Anthony Bourdain. Een cockail bar met geweldige cocktails. Ook die je met 2 personen kunt delen. Gaat om 5 uur 's middags open. We stonden om een paar minuten over t voor de deur en vroegen ons af of we de eersten zouden zijn. Nee dus! Al redelijk wat volk binnen. 

Het was nl ook nog eens Happy Hour! Na het bestuderen van de kaart gingen we voor de Mai Tai; hun signature cocktail, met verschillende soorten rum. En ze waren niet zuinig met de rum!! Pascal nam een flinke eerste teug via het rietje en daarna wisten we dat we voorzichtig moesten sippen... Maar lekker! Nog een portie Vegetable Spring Rolls (loempia's) erbij genomen. Ook die waren erg lekker!

We hebben het bij één gehouden en zeker voor mij was dat genoeg! Met de Cable Car terug naar het hotel en daar gegeten. Een heerlijk bord salade voor mij; een pizza voor Pascal. 

Morgen alweer onze laatste dag in San Francisco. Waarschijnlijk nog naar Coit Tower en Ferry Plaza. Op die laatste locatie is markt op donderdag en dat schijnt leuk te zijn. Verder spullen inpakken ter voorbereiding op ons vertrek op vrijdag; auto ophalen en verder met onze reis.

Tot morgen!

Reacties

Rosie 25-06-2018 19:46 {{button-52515}}

Nou, klinkt helemaal niet vervelend allemaal zeg. Lekker genieten, mooie plekjes bekijken, lekker eten en cocktails drinken. Hmmmmm
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan