MOB-museum en straks naar Cirque du Soleil

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A couple of years ago

Vanochtend gestart met het ontbijtbuffet van het Fremont Hotel. Die beweren zelf de beste van Downtown Vegas te zijn. Was iets uitgebreider dan bij Main Street gisteren en lekker. 

Even antwoord op de vraag van Etienne… Hebben we genoeg gewonnen voor een traktatie? Tja, dat ligt eraan. Wat kan ik trakteren voor een totaalbedrag van € 0,50? Herstel; $ 0,50! Een pak droge Maria biscuitjes… Is vast ook nog gezonder dan taart… Zie hieronder bewijs van onze winst.

Na het ontbijt zijn we naar het MOB-museum geweest. Voluit The Museum of Organised Crime and Law Enforcement. Leuk! Heel erg leuk opgezet! Het vertelde over het ontstaan van Las Vegas. De drooglegging in Amerika en hoe de georganiseerde misdaad daar op teerde. Hoe corrupt de politie en rechterlijke macht was. Feitelijk is het de IRS geweest (Amerikaanse Belastingdienst) die veel van de criminelen achter slot en grendel heeft gekregen. We dachten daar wel met 2 uurtjes of zo doorheen te zijn; we hebben er 4 uur doorgebracht. In de kelder was een ‘speakeasy’ nagebouwd (een illegale drinkgelegenheid uit de droogleggingsperiode) en ze stookten er ‘moonshine’. Sample geproefd… 

We hebben als lunch een portie loaded fries en uienringen gedeeld. 

Daarna zijn we gaan zwemmen bij The Golden Nugget; het zwembad met het zoutwater haaien-aquarium in het midden. Gewoon naar binnen lopen, ook al verblijf je niet in dat hotel. Dat kan gewoon. Gelukkig twee bedjes in de schaduw gevonden. Meteen het water in. Dat was koud…! Of we zijn zo gewend aan het warme bronwater van Death Valley…  Er stonden meer mensen te klappertanden in het water, dus we waren niet alleen. We waren er dan ook snel weer uit. Door de lichtinval kon je op dat moment eigenlijk ook nauwelijks iets zien van het aquarium. Nog lekker even liggen opdrogen, in een reflecterend zonnetje uit de hotelramen. Vervolgens terug naar het hotel om te douchen.

Zo meteen gaan we met de bus helemaal naar het zuidelijke uiteinde van de Strip; naar Mandalay Bay. We hebben nl kaarten voor de voorstelling Michael Jackson - One by Cirque du Soleil. We gaan daar ergens wat eten en om 9:30 begint de show. We hebben er zin in…

Morgen is het alweer onze laatste dag in Las Vegas. Nog een laatste stukje van Fremont Street bekijken en mogelijk naar de film ‘s middags. Alvast onze Outlet-aankopen in onze koffers proppen… En dan zaterdag de reis naar huis.

Groetjes en tot morgen.

 

Reacties

Henk A couple of years ago

Gave trip guys. Brings back good memories....
Een mooie reis, mooie verhalen, gave foto's.
Goede reis terug alvast.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan