Sterren kijken en zandduinen

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - 26-06-2018 06:13

Na wat extra research besloten we alsnog niet naar Badwater Basin te gaan voor het sterren kijken. Dat ligt een kuil, wat nadelig kan zijn als er bv een nogal aanwezige maan is. De folder en ook het personeel hoorden we de Harmony Borax locatie aanbevelen. Is ook dichterbij, dus dat was mooi meegenomen. Daarna zouden we doorrijden naar de Mesquite Flat San Dunes voor de zonsopgang.

Om 2:30 uur opgestaan en alle spulletjes bij elkaar gepakt. Ontbijt ed hadden we allemaal al voorbereid. In het donker naar de Harmony Borax locatie gereden. Zouden er nog meer mensen zijn? Nee, we waren helemaal alleen…

We stonden op de parkeerplaats en hadden geen idee waar nu de restanten van de muurtjes en de oude karren zouden staan. Het was immers stikdonker! Even een rondje met de auto over de parkeerplaats gereden; misschien zouden we in het licht van de lampen iets kunnen zien? Helemaal niets. Omdat we niet persé dat spul bij op de foto wilden, zijn we gewoon midden op de parkeerplaats blijven staan. Op het asfalt hopelijk ook minder kans op slangen en schorpioenen.

Er was een bijna volle maan te zien, die gelukkig al aan het ondergaan was. Het duurde nog even voordat deze voldoende achter de bergketen zakte en dus niet meer de lucht verlichtte. De omstandigheden waren absoluut niet de beste. Het was de hele dag al heiig geweest. Tussen het ondergaan van de maan en weer opkomen van de zon zat maar een ‘window’ van 15 minuten waar we mogelijk wat aan hadden. En probeer dan nog maar eens in die nightsky te vinden wat je zoekt… We wilden Andromeda op de foto zetten. En dat lijkt nog gelukt te zijn ook!

Pascal zag overigens ook nog 3 vallende sterren! De mazzelaar. Twee ervan staan toevallig op foto.

Na een tijdje zagen we inderdaad de effecten van de opkomende zon. Binnen 10 minuten ongeveer is er van de sterrenhemel bijna niets meer te zien. De boel ingepakt en verder gereden naar de Mesquite Flat Sand Dunes. Daar aangekomen waren we ook/weer de eerste. De duinen ingelopen en een mooi plekje uitgezocht. Daar de zonsopkomst afgewacht. Binnen een kwartiertje ongeveer verschenen er nog 2 of 3 auto’s. Echt druk was/werd het niet.

De zonsopkomst was wel mooi! Ondertussen ons zelfgemaakte ontbijtje gegeten. Vliegen van ons afgeslagen… Wat heel opvallend was, was dat het bij de zandduinen voelbaar koeler was dan op de Harmony Borax locatie. ‘s Nachts is het hier nog steeds zo rond de 32 tot 34 graden. Op de eerste locatie was het echt warm, met ook een warme wind erbij. Toen we bij de zandduinen uit de auto stapten, was onze eerste reactie ‘Wat is het hier lekker koel!’. Voelde gewoon prettig aan. Toen de zon eenmaal was opgekomen, was dat gevoel echter snel weer verdwenen. Het werd weer supersnel heet.

Iets na zeven uur hielden we het voor gezien. Het was toen alweer rond de 38 graden. Terug naar het hotel en nog een paar uurtjes gaan slapen. Daarna in het hotel geluncht en de middag wederom lui aan het zwembad doorgebracht. Het Pool Café was helaas op maandag gesloten. Door regelmatige tripjes naar de ijsmachine hadden we toch lekker koude drankjes.

Vanavond gegeten in de Date Grove Diner & Bar; of liever gezegd de noodlocatie daarvan. Vanwege de verbouwing van de Ranch die nog steeds niet af is. Lekker gegeten, maar een redelijk sfeerloze locatie. We zijn dan ook heel blij met onze omboek-actie! Ons hotel, The Inn, ziet er prachtig uit en heeft voor deze temperaturen veel meer en betere voorzieningen. Zoals parasols en bv de cabana’s waar we alle middagen gezeten hebben.

Morgen vertrekken we naar onze eindbestemming Las Vegas en dus hebben we na het eten de nodige voorbereidingen getroffen. We leveren morgen ook de huurauto weer in, dus alles moet zo compact mogelijk ingepakt worden. Geen tig losse dingen die je dan weer overal bij elkaar moet rapen. Dat is behoorlijk goed gelukt.

Tot morgen, vanuit een zonnig maar (gelukkig ook) iets koeler Las Vegas!

Reacties

Walter 28-06-2018 13:59 {{button-52647}}

Schitterend!

Rosie 01-07-2018 15:58 {{button-52727}}

Mooie foto hoor!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan