dag 4, 5 en 6

Door Antony (Ton) en Marianne Pol - A long time ago
12 april 2008
Na een heerlijke koude nacht (de verwarming maakt overuren) is ons eerste reisdoel Sioux Falls.
Onderweg bij Starbucks heerlijke koffie gedronken. We besluiten op tijd te stoppen en een camping met cable tv te zoeken. De Masters (golf) worden nu gespeeld en we willen het laatste gedeelte van dag 3 meenemen. We belanden in Wisconsin Dell en dat blijkt een groot pretpark te zijn. We horen dat in de maanden juni t/m augustus een miljoen Amerikanen hierheen komen. We zien een paar rollercoasters, waterparadijzen en sneeuw. Het is koud en er wordt meer sneeuw verwacht. De cable tv werkt prima, we zien dat Tiger Woods een behoorlijke achterstand heeft opgelopen en ….. de WiFi internet verbinding werkt niet. Ik heb wel verbinding, maar internet doet het niet. Bij de receptie naar een oplossing gevraagd, maar die kon me niet verder helpen. Balen, want daarvoor heb ik mijn laptop niet meegenomen. Voorlopig leg ik me erbij neer en hoop bij een volgende camping op een beter resultaat.
Na een koude nacht gaan we verder en dit deel van Wisconsin blijkt heel mooi te zijn. Bij La Crosse gaan we de Mississippi rivier over en komen we in Minnesota. Tomtom werkt niet, omdat ik deze staat vergeten ben in mijn mobieltje te zetten. De interstate 90 blijven we echter volgen, dus daar kunnen we wel buiten.
13 april 2008
Sioux Falls halen we net niet vandaag en we besluiten bij Worthington te stoppen. Het blijkt een gigantische gemeente camping te zijn nabij een nog bevroren meer. Er is niemand op de camping en we twijfelen of deze wel open is. We besluiten te blijven wanneer de elektriciteit werkt.  Met mijn scheerapparaat en snoertje ga ik naar een kastje en hoera, er staat spanning op. Water is er niet, maar dat hebben we genoeg bij ons en het gaat toch vriezen. Het is helder weer geworden, dus het wordt koud. ’s Avonds hebben we een film gekeken, Mr. Brooks, heel  spannend. ’s Ochtends  nog steeds niemand te zien. Toch maar geld in een enveloppe gestopt, ik wil niet als wanbetaler achtervolgd worden.
 
14 april 2008
Na ongeveer 100 km zijn we in Sioux Falls op een camping met de naam Yogi Bear. Die is het hele jaar open. Dat blijkt niet voor elke camping te zijn. Sommige gaan per 15 april open en 1 mei is ook geen uitzondering. Het is iedere keer weer even opletten. Hoewel het nog tegen het vriespunt is, gaan we toch op zoek naar een golfbaan. De campingbaas belt naar een baan in de buurt en die blijkt open te zijn. Meteen vraag ik hem naar mijn computer te kijken, omdat het nog steeds niet gelukt is draadloos verbinding met internet te maken. Het zullen wel zijn magische handen geweest zijn, maar ineens is er verbinding. Ik blij, want ik begon me al zorgen te maken en zag de aan het thuisfront beloofde reisverslagen de mist in gaan.
Tevreden en geheel ontspannen na zo’n meevaller gaan we naar de golfbaan. Het is prachtig zonnig weer, maar nog wel koud. Het vooruitzicht is dat de temperatuur wat gaat oplopen en warm krijg ik het toch wel. In de golfshop kopen we een rechterhandschoen voor Marian, dan is die hand tenminste ook beschermd tegen de kou. Ik koop een Ping pet. Als senior (60+) krijg ik korting en inclusief de buggy betaal ik 25 dollar voor 18 holes. Marian moet 37 dollar betalen omdat die nog geen 60 is. Zij werd ook eerst voor senior aangezien, maar met 58 jaar ging haar dat te ver. Dat kostte wel 12 dollar extra.
De golfbaan ligt er prachtig bij en het wordt steeds warmer, zeg ongeveer 12 graden. We spelen afwisselend de sterren van de hemel en wanen ons Tiger Woods in mindere tijden. Speciaal voor Nettie de informatie dat we allebei twee balletjes zijn kwijtgeraakt en er een hebben opgevist. Niet slecht voor de eerste dag. We hopen nog vele keren te kunnen spelen onderweg.
Morgen gaan we richting Badlands, en daarna naar Rapid City. Badlands wordt wandelen en volgens de weerberichten gaat de temperatuur omhoog. Internet en de televisie geven toch veel informatie. Voor mij blijft het allemaal een wonder, die nieuwe techniek. Internet, mobieltje en TomTom, we kunnen al niet meer zonder. Het is net of je thuis bent. Zojuist gezien dat PSV nog geen kampioen is en de beurs nog niet echt in de lift zit. In de staatsloterij €10 verdiend en in Dayzers €3,50. Ik heb er een extra pilsje op genomen.
Zo meteen ga ik mijn postbus legen en Marian vervelen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan