dag 18, 19 en 20

Door Antony (Ton) en Marianne Pol - 01-05-2008 06:15
26, 27 en 28 april 2008
Dit zijn 3 dagen om in te lijsten. Het weer is heerlijk, de golfbaan ligt er prachtig bij, de mensen zijn alleraardigst en de golfshop biedt veel om eens rustig te winkelen.
De eerste avond hebben we in het restaurant van de golfclub gegeten. We namen allebei Captains Plaite en dat betekent, na een voorgerecht van lekker klaargemaakte sla, diverse soorten vis en garnalen. Dat laatste wordt gepaneerd en in de frituur gegooid. Het was heerlijk, maar we hebben er de verdere avond een zeer zwaar gevoel op de maag aan over gehouden. Dat doen we dus niet meer. De laatste avond, om het onderdeel eten even af te maken, hebben we een steak genomen. We bestelde rare (beide kanten even goed verhit) maar tot onze schrik kregen we een zeer doorgebakken biefstuk. Alles weer terug en wachten op de juiste bestelling. De tweede keer was de biefstuk uitstekend gebakken. De bazin van het restaurant zat er heel erg mee en als goedmaker hoefden we slechts een gerecht te betalen en was de drank vrijwel gratis.
De laatste dag (maandag) was ons wederom goedgezind. Voor het golfen hoefden we slechts 19 dollar in totaal te betalen, de golfcar was gratis en de laatste overnachting werd ons ook niet in rekening gebracht. Ze vonden ons zulke aardige mensen uit Europa, dat we een en ander cadeau kregen. Met de man achter de balie van de camping een heel gesprek gehad over alle problemen in de wereld. Hij bleek een oud-generaal uit het leger te zijn en had vele jaren in Europa doorgebracht. Sprak diverse talen en had veel verhalen. Na meer dan een half uur weer terug naar Marian en die begon zich al af te vragen waar ik zo lang bleef. Nadat ik had verteld dat we de laatste nacht cadeau hadden gekregen, klaarde ze helemaal op en had in gedachten al een paar schoenen uitgezocht, die zwaar waren afgeprijsd.
Het golfen ging vooral maandag geweldig. We worden steeds beter en dat geeft een heerlijk gevoel. Mijn schoenen waren voor 7 dollar allebei van nieuwe soft spikes voorzien en dat zal zeker hebben bijgedragen aan mijn spel. In de golfshop had ik een demo driver meegekregen. In overleg met de pro koos ik voor een Ping G10  ⁵ ̊ driver. Het bleek een geweldige keuze en ik sloeg er verder en recht mee dan ooit. Ik denk er hard over om deze driver te kopen, de vraagprijs is 299 dollar.
Intussen heb ik in de winkel een prachtig jack gekocht, met mijn 2 meter val ik in de grote maten en hier slaag ik helemaal naar mijn zin. In gedachten haal ik iedere keer een derde van de prijs af om bij de euro te komen. Treiterig  bedank ik de mensen telkens voor de lage dollar met dank aan Bush. Zijzelf klagen steen en been, maar eigenlijk hebben ze ook weinig fiducie in de president wisseling. Voor hun economie ook nog een shirt erbij gedaan en een pet met het logo van Tiger Woods, dat geeft een extra speciaal gevoel. Marian draagt bij met een paar nieuwe schoenen en nog wat kleine dingetjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan