17 juni Egmont

Door Hans en Anneke - 18-06-2012 20:14

Vandaag, zondag, we werden wakker met de zon....wel met wolken, maar beter dan gisteren..

Na eerst boodschappen gedaan te hebben richting Davids Bay, een pracht strand...kiezels en veel hout op het strand, hier heerlijk een bakkie koffie gemaakt en lekker zitten relaxen...er staat wel een stevige wind.

Daarna richting Halfmoon Bay....daar op een rots in het water gezeten met een heerlijk broodje en naar een stel duikers gekeken, dit schijnt DE bay te zijn voor duikers...er lagen paarse schelpen op het strand en ontelbare kleine mosseltjes.....volgens de borden op het strand zijn ze giftig om te eten.....nu waren we dat toch niet van plan...

Daarna de senic route richting Egmont......leuke mooie route, maar wat een hellingen en dalingen, sommige van 17%, daar kreeg ik toch wat buikkrampen van....je zag ze ook niet aankomen....zo van, boggie om en gelijk hups....steil naar beneden en daarna weer gelijk omhoog  dan krijg je toch de neiging om achterover en voorover in je stoel te gaan zitten.

Zoals er bij ons borden staan met paddentrek, staan hier borden met schildpadden trek, vraag mij af hoe lang die beesten er over zullen doen om de straat overgesteken.

We waren van plan om vandaag naar Skookumchuck te gaan, wat een naam hè.....daar schijnen geweldige stroomversnellingen te zijn.....met een snelheid van 30 km pu en wel 3 meter hoog. Je moet om dat te kunnen zien om het juiste getij daar zijn. Maar het werd een beetje te laat om die tocht vandaag te maken

Het is een eind lopen, klimmen, dalen .

Nu staan we hier op een camp bij Egmont en heeft eigenaar ons aangeboden om de camper hier te laten staan en ons morgen naar het begin van de route te brengen en later weer op te halen, erg aardig van hem.

We staan namelijk een beetje krappies ingedraaid, prachtige mooie plek dat wel.....we staan aan gelijk aan de baai en achter ons is een rivier.

Het beste getij is morgen om 18.05 dus dan gaan we de 8 kilometer lopen, je schijnt dit niet te mogen missen

We zagen vanmiddag ook 3 orka's voorbij gaan in de baai...jammer genoeg waren we te laat voor het fototoestel te pakken, Hans heeft ook een zeehondje gezien.

Je kunt hier in de baai zwemmen.....er is ook een steiger maar......het zit helemaal vol met krabben en zeesterren, dus we houden onze voeten toch liever uit het water.

Zo, we gaan weer aan het eten beginnen.....

 

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan