Grand Canyon NP

Door Sandra en Martin - A long time ago

Donderdag 21 juni 2012

Vannacht kwam er een trein voorbij, op zich niet zo erg, maar waarom toetert zo’n ding zo lang? Het was gisteravond heerlijk, wat een verschil in temperatuur. Zo’n 30 graden Celsius is toch veel aangenamer dan de bloedhitte in Lake Havasu City.

We rijden op tijd weg en doen direct boodschappen, natuurlijk ook de tank maar weer volgegooid.  (Simon, $ 150.00 is niks en het verdwijnt als sneeuw voor de zon.) We rijden door en arriveren om 10.30 uur op de Mather Campground in Grand Canyon  Vilage aan de South Rim van de Grand Canyon. Alles is vol hier, maar goed dat reisleidster Sandra deze camping heeft gereserveerd. De camping is middenin een dennenbos, het is net Zuid Frankrijk. De camping is zeer wijds opgezet, je hebt niet het gevoel op een hele grote camping te zitten, wat wel zo is. We zitten op 2170 meter hoogte boven NAP en het weer is warm, maar aangenaam.  Als we op de plek staan, eten we wat en tegen de middag gaan we op stap. Er rijdt een gratis shuttle in dit park. Erg handig.

We stappen uit in het Visitors Center en na even rondgekeken te hebben lopen we naar Mather Point. Wow! Wat is dit prachtig.

In één klap sta je recht tegenover een groot natuurwonder (Is één van de zeven wereldwonderen?). Adembenemend, America First.  We blijven geruime tijd genieten van deze natuurschoon en daarna bezoeken we het Yavapai Geology Museum. Interessant! Mooi om te lezen over het ontstaan van de Grand Canyon. Het is miljoenenjaren geleden ontstaan. Eerst door aardbevingen en vulkanen, verschuivingen van continenten  en daarna uitgesleten door de Colorado River.

Daarna gaan we terug naar de Market Plaza en eten wat. Daarna terug naar de camping en Martin leest zijn eerste boek en ik in een gekocht boekje over de geologie van de Grand Canyon. Een prachtige dag!

Reacties

Annemieke A long time ago

Leuke foto, Sandje als cowgirl!

Kus Annemieke

Roel en Jo A long time ago

Wat een hemels uitzicht. Dat is nou echt 'los van thuis' komen en ik kan me voorstellen dat dit best even welkom is.
Bon voyage!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!