Bryce Canyon

Door Sandra en Martin - A long time ago

 

Zondag 24 juni 2012

We zijn kalm opgestaan na een heerlijk nachtje slapen. Wat een rust hier! Om 10.00 uur vertrokken we uit de North Rim. Langs de Vermillion Cliffs reden we Arizona weer uit en kwamen we weer in Utah, één van de conservatiefste staten van Amerika. We stoppen in Fredonia waar we wederom de tank volgooien. De mormoonse kerk predikt hier poiygamie, met als gevolg dat er zelfs jonge meisjes moeten trouwen met oudere mannen die al met meerdere vrouwen zijn getrouwd.

We hebben vandaag wolken gezien, de eerste keer sinds we met de camper op stap zijn. Steeds ondervinden we bizarre temperatuursverschillen, dit komt door het klimmen en dalen. In de Red Canyon zijn we ingecheckt op een camping en direct doorgegaan naar Bryce Canyon.

Bryce Canyon is ontstaan door erosie van water, sneeuw en ijs. Eerst zijn we helemaal doorgereden naar het eind van de canyon, Rainbow Point. Wat weer een hele aparte rotsformaties hier. Langzaam zijn we teruggereden en gestopt bij de andere View Points: Black Birch, Ponderosa, Agua, Natural Bridge, Farview Point, Swamp, Sunset Point en Sunrise Point. Elke keer weer een fantastisch uitzicht met cliffs en hoodoos.

 We zagen veel fauna, waronder de ground squirrels, maar ook een elk met een gewei en een ander soort deer, genaamd “Antelope” Pronghorn (het dier heeft witte billen). Eenmaal terug op de camping hebben we macaroni gemaakt, het ultieme campingvoer. 

Reacties

Ewout A long time ago

Jullie denken zeker dat het leuk is om als hardwerkende dertiger een stel rentenierende veertigers te volgen!!

Maar als jullie een elk met een gewei en witte billen beginnen te zien, dan vrees ik dat jullie vaker een petje moeten opzetten.

Helma, John en Tinsae A long time ago

Hadden jullie deze keer ook veel te veel macroni gemaakt en uitgedeeld aan de buren?? De foto's zien er allemaal geweldig uit!

Jaap A long time ago

Mooi allemaal hoor, vooral de verrassende overgang van je tank volgooien naar ouwe vieze mannetjes, hoewel. waarom zouden jonge meisjes ouwe mannetjes niet leuk vinden? Sandra vindt mij toch ook leuk

Sandra en Martin A long time ago

Haha. Ja, het valt niet mee om stukjes tekst te schrijven in de korte tijd die we steeds overhebben. Nu staan we even bij een Burger King om schaamteloos gebruik te maken van free WiFi.

We hadden dit keer niet zo leuke buren als toen. ;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!