17 Mile Drive

Door Sandra en Martin - A long time ago

 

Wednesday, the 4th of July 2012

De volgende morgen worden we fris en fruitig wakker. We besluiten nog een nachtje vast te knopen aan dit rustoord en we besluiten tevens een dagtrip te maken. We gaan een stukje terug naar Monterey om de beroemde 17 Mile Drive te zoeken en te berijden.

In Monterey zien we dat het druk is. Iedereen is vrij op Independence Day en zoekt de picknickplaatsen op. Uiteindelijk vinden we het begin van de 17 Mile Drive bij Pacific Grove Gate en betalen de tol. We hebben direct in de gaten dat we in een mondaine omgeving zitten. Hele grote villa’s met hele grote en dure auto’s. Overal worden de golfbanen aangegeven.

We beginnen bij de picknicktafels van Point Joe en hebben zicht op de Grote Oceaan en de Spyglass Hill Golf Course. Dan gaan we verder naar Bird Rock. We zien inderdaad pelikanen, meeuwen en aalscholvers. Maar we horen ook een ander geluid: oe, oe, oe! Zeeleeuwen!! Ze zwemmen voor de grote rots die vol met aalscholver is. Geweldig! Ze hebben het enorm naar hun zin, zo te zien en de rots weerhoudt de woelige oceaan een beetje.

Bij Cypress Point Lookout verwachten we een groot aantal cypressen, wat ook zo is, maar er liggen ook zeehonden op het strand en de rotsen. Heel dichtbij! Prachtig!

We blijven weer een tijdje kijken naar deze prachtige beesten en vervolgen onze weg naar de meest gefotografeerde boom ter wereld: The Lone Cypress: één cypres staande op een losstaande rots. Een fraai gezicht. Op deze Pebble Beach blijkt een golftoernooi voor dames te zijn. Het is één van de mooiste en bekendste golfcourses van de wereld. We kunnen niet echt meer verder bij de View Points en besluiten om weer naar Monterey te gaan. We eten wat en gaan weer terug naar Big Sur. Onderweg stoppen we nog bij een strandje, lezen een paar bladzijdes in onze boeken en worden op het strand vergezeld door een pelikaan. Gezellig!

Eenmaal terug staat het overal blauw van de rook. De fireplaces staan gezellig aan en de Amerikanen vieren de 4e juli. Wij drinken nog een biertje in de plaatselijke pub en eten nog hot chicken wings (erg lekker) en besluiten dan om onze nachtrust te nemen. Van alle vuurwerk kunnen we toch niets zien in dit dichte Red Wood Bos. Het was weer een geslaagde dag. 

Reacties

Annemieke en Gaatze A long time ago

Wat een mooie verhalen, prachtig! Ik krijg er ook zin in om heen te gaan... Hoelang zijn jullie nog onderweg? Geniet ervan! Kus Annemieke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!