what you see is what you get

Door H. Govers - A long time ago

What happens in Vegas stays in Vegas wijze woorden van collega Leeke.yes Maar ik ben bang dat niet alles in Vegas stays, toch zeker niet de kleren die we net hebben aangeschaft in een premium outlet center down town Vegas.

Het wordt weer een warme dag en de meter geeft al snel 102 fahrenheit aan en das al snel 35 graden,,,,,, heb ik het goed Rick? Dus eerst maar eens lekker naar het zwembad en daarna gaan we eten bij Greenberg en sons dat schijnt in New York een hele bekende eet gelegenheid te zijn, ook Vegas heeft er een en daar zitten wij, goed we sluiten aan in de rij en lopende weg kan je op het bord zien wat je kan bestellen, nou dat is niet zo moeilijk we hebben de tijd, nu blijkt dat New Yorkers enorm hard praten en als je iets besteld ook weet wat je besteld. Goed wat er staat is wat ik bestel, maar dan vraagt hij wat voor brood, ja en dan het je de keuze uit 30 verschillende soorten. Dat duurt in mijn geval iets langer dan iemand die de taal goed spreekt, ik wist het ff niet en de man die naast mij staat mij haast smekend aan staat te kijken om toch maar snel mijn broodkeuze door te geven, de man die het vlees stond te snijden had inmiddels al voor de derde keer gevraagd wat voor brood en toen riep de man naast mij want die kon zich niet meer in kon houden.... bourdough... he wants bourdough is zeg oke doe die dan maar, en dat was lekker. (vlak niet uit het gaat hier zo snel 3 keer vragen wat voor brood ik wil en dat binnen de 2 sec is ook voor de Goof iets te snel.

Onderweg wordt ik aangesproken door zo'n kut negert die probeert een cd met van die kut negert muziek te verkopen, niet verkopen, hij duwt de cd in mijn handen en begint dan een lul verhaal waar ik vandaan kom en dat hij een negert is en of ik bang van negerst ben en ik geef die cd weer terug want ik hoef hem niet, valt die cd van die negert op de grond en wordt die negert helemaal boos, en dat zegt hij,,, als je een negert boos wil maken moet je dit doen, ik ben maar weer snel doorgelopen met een gil negert achter je me maar het is niet leuk, cryingmensen ik heb niks tegen zwarte afroamerikaanse negroinaanse ik kom ze heel heel de dag tegen en er zijn er heel veel bij waar ik wel een beschuitje mee wil eten maar zo'n eikel maakt het dan weer net anders.

Nu gaan we naar de beroemde pawnshop in Vegas, Miep kraak van de navigatie service wijst ons totaal de verkeerde weg en we komen niet bij de pawn shop aan,,, maar bij een outlet center terecht en daar willen we ook naar toe dus maken we van de nood een deugd.

Uiteindelijk na wat navraag blijkt het op las vegas boulevart te zijn,dat is vlakbij waar we 4 jaar geleden in een motel hebben gezeten, 100 meter verderop, maar toen waren ze nog niet beroemd. Daar aangekomen staat er een hele rij met mensen te wachten in de felle zon en bij navraag blijkt dat ze met opnames bezig zijn en dat je met 30 mensen tegelijk naar binnen mag, nog ff staan te kletsen met een mexicaans stel dat uit texas komt, het schijnt daar nog warmer te zijn dan in Vegas. Goed we mogen naar binnen en ook als we binnen zijn wordt er gefilmt, maar wat valt dit tegen zeg, wat een kleine bedompte ruimte het stinkt er zelfs muf en die gasten van TV zijn achter de schermen. Wat een prijzen, ouwe klote basgitaren waar ik eigelijk naar op zoek ben voor 400 dollar belachelijk. Wel worden er mensen apart gefilmt ook buiten op het parkeer terrein. Achter ons (eerder in de rij ) staat een man met een duitse dolk van de oorlog van 40 jaar geleden in Europa, kan best maar volgens mij was die oorlog bijna 70 jaar geleden. Hij wordt appart genomen, we zijn maar snel terug gegaan naar het hotel en nog even wat boodschappen onderweg , het schieten is er niet van gekomen, misschien morgen, vanavond gaan we naar Fremond het allerleukste stukje Vegas zeg ,maar het oude Vegas met het Golden Nugget Casino.

Ik ga bijna afsluiten maar moet dit nog ff kwijt, elk jaar als we naar de States gaan gooi ik elke dag een oud T shirts een ouwe onderbroek of wat dan ook weg, en die gaan dan niet meer terug naar huis, kleding is hier goedkoop en dan koop ik gewoon nieuw.

Ik had het idee om een keer een zwerver (homeless) mijn afgedragen kleding te geven, ik ben al heel de week aan het opsparen, en had al een een redelijke volle zak (met kleding), net voordat we bij de Pawd shop zijn loopt er een arme sloeber met een winkelwagen vuile kleding , hardstikke mager en allerlei containers te onderzoeken op eetbare spullen, ik zeg tegen henny dat is de man die ik vandaag blij ga maken, die man gaat me eeuwig bedanken, ik ben voor altijd zijn held.

We stappen uit de auto , ik pak de zak met kleding loop op de arme zwerver af en vraag netjes en beleefd of ik even de aandacht van de man mag, hij snapt het niet direct maar ik probeer d.m.v spreektaal van de straat, he bro , i got some fancy stuf from the netherlands man, so what you see i what get he bro, its no bling bling man, its no cd of 50 cents bro so get up your ass up and see whats in the bag.................. hij kijkt in de plastic tas met allemaal dure merkleding zegt tie,,,, go to that man over there he needs it more than I,

het moet niet gekker worden, dus ik naar de andere zwerver die net uit een container blikjes staat te scheppen, ik doe hetzelfde verhaal en die zwerver zegt ,,,,,, ik kan er niets mee doen maar ik kijk wel of ik er iemand anders ermee blij kan maken, what the hack en als klap op de vuurpijl vraagd hij ongelogen waar,,,,,, Henny kan getuigen, can you share some dollars with me, ik zeg,,, you got the bag, en hij zegt oke thanks. god bless you

Ik heb er foto,s van .....

What happends in Vegas stays in Vegas amigo's lets go to fremondheart

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!