going back home

Door H. Govers - A long time ago

Leaving America / Going back home.....

Nou, dat was het dan! Weer een geweldige vakantie in Amerika met Hans acher de rug. Zoals een beetje traditie geworden, is aan mij de eer om het laatste "verhaaltje" te schrijven.

Laat ik het eerst maar eens hebben over het weer gedurende onze vakantie in Amerika. We hebben het echt getroffen dit jaar. Zowat elke dag zon; gemiddeld een graad of 24/25 en er stond, met uitzondering van in Monument Valley weinig wind. Alleen Hans zorgde voor de nodige wind(en) elke dag (tjonge hij kan er wat van....). Ook de lucht was heerlijk fris.... als Hans tenminste niet net een frisse wind erop losgelaten had.

Voor wat betreft de innerlijke mens: Ik heb wel minstens 5 keer mogen kiezen waar we gingen eten en als "mijn" keuze Hans niet beviel, mompelde hij een beetje en liep gewoon door naar hetgeen hij lekkerder vond. Nou vind ik dat niet echt zo'n probleem hoor, uitkiezen wat ik wilde eten deed ik zelf en ik lust (bijna) alles, als ik maar weet wat het is en ik maar normaal met mes en vork kan eten. Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven om aan te geven wat ik liever wilde, met als resultaat dat Hans, toen hij een ja-knikker aan de kant van de weg zag staan, zei dat ik dat was.......

Tja het was wel geven en nemen de afgelopen weken: ik heb zelfs nog een leuk kadootje van Hans gekregen bij de M&M Store waar ik erg blij mee was (dank je Hans superlief).

We hebben weer ontzettend veel mooie en indrukwekkende dingen gezien de afgelopen tijd, maar zeiden toch soms wel tegen elkaar dat het een vakantie was van niet te bereiken doelen (op de fiets over de Golden Gate Bridge hebben we wel gedaan, maar je zag bijna geen hand voor ogen door de mist / Tiogapass niet bezocht omdat deze was afgesloten in Yosimitypark i.v.m. de branden / geen jeeptocht naar de Stonetrack in Death Valley omdat er geen jeeps meer te huur waren / in de Grand Cannyon niet tot aan de Coloradoriver kunnen rijden omdat de weg veel te slecht werd aan het einde / Ellis Island niet kunnen bezoeken omdat er geen ferry naartoe ging) natuurlijk voor de mensen en de natuur die dit treft allemaal veel erger hoor, maar toch jammer als je er bent en het staat op je wensenlijstje en je kunt het niet bekijken.

Ook was het een vakantie van programmawijzigingen op het allerlaaste moment. Had natuurlijk ook te maken met Project X in Albequerque. Zowat een vluchtpoging vanuit Gallup terug richting noorden. Helaas had Hans dus maar een saaie verjaardag. Ik heb hem toen nog maar getroost door hem een door de Navajo handgeweven doek waar hij helemaal verliefd op was, kado te geven (dit natuurlijk buiten de gebruikelijke verwennerij om).

Gelachen hebben we natuurlijk ook veel, maar het hardst heb ik gelachen om het feit dat hij niet van zijn oude kleren afkon. Kieskeurige zwervers hoor in Las Vegas.... Hans liep naar zo'n man toe met de blik van: kijk eens hoe gul ik ben...... en dan wordt je hartelijk bedankt (hahaha). Ook in Petryfied Frost Park met de versteende boomstammen heb ik stilletjes staan lachen. Hans rende hier met zijn camera rond zoals alle Japanners die met een busreis meegaan dit doen: lopen klik klik klik - lopen klik klik klik - lopen klik klik klik. Dit was dan ook nog in de tijd dat hij er een schema op nahield. Eergisteren nog was het ook weer raak: de booze was op en er moest nog ingeslagen worden voordat we richting hotel gingen, want het is tenslotte vakantie en 's avonds moet je het toch ook nog gezellig maken. Nou, aangezien ik altijd de cashhouder ben hebben we samen wat uitgekozen; ik heb betaald en hij heeft de proviant in zijn rugzak gedaan. Was toch nog wel enkele blokken lopen voor dat we weer in ons hotel waren en gemopperd dat hij heeft..... ikke niet dus: de portemonnai was alleen maar flink lichter.

Hoe dan ook het was weer een superreis, waarvan ik met volle teugen genoten heb: San Francisco (een geweldige stad blijf ik dit vinden), om Yosimity heen naar het Monolake (heel apart), het nationaal natuurpark bij Mammoth Lakes bezocht, daarna door naar Bishop voor de doorreis voor 2 overnachtingen in Furness Creeck Ranche (en dus 3 dagen verblijf) in Death Valley wat ook weer een fantasische ervaring was. Daarna het verblijf in Las Vegas waar we veel bezocht en zelfs nog een gok(je) gewaagd hebben. Helaas niets gewonnen dus geen extra weken vakantie bij kunnen boeken. Toen op naar het feest in Albequerque, onderweg nog de Meteorcrater bekeken - helaas niet verder gekomen dan Gallup waarna we weer richting noorden gegaan zijn en Canyon de Chelly en Mesa Verde bezocht hebben. Mesa Verde vond ik zelf geweldig: Indianen die heel lang geleden "woningen" gebouwd hadden op bergwanden in beschutte plekken, welke woningen na zoveel jaren nog redelijk intact zijn. De volgende dag 4-Courners en Monument Valley en daarna op naar Kanab waar Hans een foto wilde laten maken in westernkleding. Helaas, we waren te vroeg.... de fotograaf was er nog niet... Toen toch maar doorgereden achter de Hillybilly's naar Moab via de Capital Reefe en 's avonds nog even Death Horse Shoebend (van de film Thelma en Louise) bezocht , waarna we de volgende dag, nadat we Arches bezocht hadden, doorgereden zijn naar Denver. Hier hebben we na de 2e poging uiteindelijk de Rocky Mountains bereikt wat ook weer een ervaring op zich was. Een week eerder in Death Valley nog met ca. 40 graden en nu in de sneeuw. In Denver heb ik dan uiteindelijk afscheid kunnen nemen van de AH-tas die ik van Hans gekregen had en heb ik een nieuwe gekocht. Uiteindelijk hebben we de auto ingeleverd nadat we alles bij elkaar zo'n 5.700 km (meen ik) afgelegd hadden. Ik ben Hans dan ook weer erg dankbaar dat hij al die kilometers zo veilig gereden heeft.

Daarna de vlucht naar New York en de lijdensweg met de subway van de luchthaven naar het hotel (ca. 2 1/2 uur met een koffer en 2 tassen van in totaal wel 30 kg door New York). Ik was kapot!! In eerste instantie was mijn indruk van New York: BRRRR wat een drukte; wat een mensen; wat een gejaagde toestand, maar nu ik hier na 5 dagen dit verhaaltje zit te schrijven en na 2 dagen hop-on-hop-off bus gedaan te hebben, de omgeving en de indeling van de straten etc. een beetje begin te begrijpen, vind ik het toch wel een superstad.

Vandaag hebben we het Sexmuseum wat hier vlakbij ligt nog bezocht, zoals ook de bibliotheek van New York waar Hans nog wat heeft gezocht naar oude historische feiten. Nog even heerlijk gegeten bij het Hard Rock op Times Square en een paar sets snaren gekocht die hier stukken voordeliger zijn.

Nou,dat was het dus: een geweldige tijd in Amerika / heel veel gezien / lekker gerelaxed / veel kilometers gemaakt / genoten (en afgezien) /nu de koffers en tassen pakken en back home naar de kids, kleinkids, verdere familie en vrienden en over een paar dagen weer aan de slag en hopelijk weer op naar een volgende reis naar de U.S.A.

Hans hartstikke bedankt en mijn tegoedbon voor het bijwonen van een concert die ik voor mijn verjaardag van je gekregen heb, bewaar ik nog wel even (toch jammer van Eric Clapton ;-) hahaha)

Henny

Reacties

Nicole A long time ago

Wat m

Nicole A long time ago

Oeps die ging verkeerd. Wat mij betreft mag jij ook wel wat vaker schrijven hoor Henny! Haha. Ontzettend leuk om te lezen hoe jullie t naar je zin hebben gehad. Maar eerlijk gezegd begin ik jullie wel te missen en vind ik t fijn dat jullie terugkomen!!!

Dian een verre nicht van de kouwe kant. ;-)) A long time ago

Heb super genoten van jullie verhalen. en ozo gelachen ook . Jammer, ik moet nu een andere vrolijke ochtend krant uit de hoek zoeken. Goeie reis terug naar Holland. Liefs van mij.

corry A long time ago

Wat een goede samenvatting van jullie reis. Jij kunt het dus ook! Hans z'n verhalen waren ook goed!! Anders wordt hij verdrietig! Tot gauw.

Jeanet A long time ago

Als ik al jullie verhalen mag geloven hebben jullie een onvergetelijke vakantie gehad. Leuk om jullie zo te volgen. Nog een goeie reis en ... hier in ons landje valt het nog mee met het weer: wel fris, maar droog. Tot gauw.

Stef A long time ago

Dank voor de mooie verhalen het was geweldig om te volgen!
Einde van Hennie,s verhaal snap ik niet wat is er jammer van Clapton?? Zat hij in Vegas ofzo?
Tot snel goede reis terug!!

coby en mels A long time ago

we kijken uit naar jullie boek met het reis verslag.
Dit wordt het best gelezen boek met en humor inslag.
we hebben mee genoten van jullie reis.
tot weer in nederland.
doeiiiiiii

hans A long time ago

Ik zal jullie verhaaltjes missen, maar ben toch blij dat hoodoo goof terug komt mijn vingers jeuken

Annelies A long time ago

Henny jij hebt ook talent voor verhalen schrijven.
Fijn dat wij jullie zo hebben kunnen volgen en heel fijn voor jullie dat alles zo naar jullie zin is geweest.

Ik zie je weer in het iets kouder Nederland.

Linda A long time ago

Mika ging vrijwillig naar bed want morgen is oma amerika weer thuis! Lang genoeg geduurt dus!

linda A long time ago

Enne robin heeft je planten achter t gordijn van t leven beroofd hoor. Niet ikke!!! :p

Alvin Lee A long time ago

Steve daar bedoelen ze mee dat er een clapton cover band optrad maar wel een goeie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!