The Rock

Door H. Govers - A long time ago

Afgelopen nacht te laat naar bed, je komt hier tijd te kort 32 uur per dag komt hier beter tot zijn recht. Life is like a chocolate box you never know what you gonna get,angry haha. (moeder van Forest). Vandaag met de hop on en hop off, geboekt bij het hotel maar activeren kan alleen op broadway, lekker weer een stukje lopen, onderweg proberen te ontbijten bij panera, want in het hotel wordt je ook niet vrolijk van die cakes en slappe koffie.

Aangekomen bij panera en een heerlijk ontbijt uitgezocht te hebben blijkt dat je alleen maar met credit card af kan rekenen, en wij hebben voor de veiligheid geen creditcard bij, wel cash veel cash het moet tenslotte op, What the Hack je kan niet contant betalen, en gisteren avond bij een soort drogisterij kon je alleen maar met cash betalen het moet niet gekker worden, het is allemaal de schuld van de Engelsen toen ze New Amsterdam van ons afpakte, als wij het heft nog in handen hadden zou alles veel beter zijn, Een dame roept op de hop on hop off ,,,, thank God the Britisch take it over from the dutch, so what ? because Frank Sinatra (The Voice) can''t sing New Amsterdam New Amsterdam, dit zit me echt niet lekker en we verlaten de bus, daar moeten ze bij mij niet mee aankomen. Als de hollanders New Amsterdam wat beter hadden versterkt en zich niet teveel op Ghana hadden ingezet voor de slavenhandel had de WIC meer soldaten inkunnen zetten op Manhatten en had de WIC dit stukje allerbelangrijkste land ter wereld kunnen verdedigen, nee wij zaten hier met Peter Stuyversant en 72 soldaten ?? de Engelsen hebben dit zonder slag of stoot over genomen. Maar goed trouwens dat P Stuyversant niet heeft geschoten want dat had de Engelsen gevrijwaard om alles af te paken of te vernielen. Nu werd er onderhandeld en hebben de Hollanders nog wat in kunnen brengen in de opbouw en heel veel andere dingen.

Heel veel straten zijn nog vernoemt naar het Holandse verleden, Wallstreet is vernoemd naar de wal die de Hollanders hadden gebouwd tegen evt indringers, Brooklyn en zelf de dollar is een verbastering van de Daalder, en vergeet niet Yankee is een verbastering van de hollandse naam Jan kees. (sorry voor velen gaat het nu vervelen,,,,geschiedenis, maar wie zijn verleden niet kent lezers is zijn toekomst niet zeker.

Rockefeller building bezocht heel hoog, 76 verdiepingen, daarna roltrap en nog een stukje met gewone trap en ik heb nog ff een huishoud trap kunnen regelen dus ik was de hoogste.

Wat heel leuk is, om stenen naar beneden te gooien op deze hoogte trotoir tegels en stukken beton hartstikke leuk, maar ja naar een paar tegels ben je zo door de voorraad heen, 17 mensen kunnen met de lift naar boven en nu bleef de lift hangen, en achteraf had dat te maken met de 25 kg tegels die we per persoon bijhadden.

Elles eiland is tot nader order gesloten, en dat is balen want daar kwamen we toch wel voor, maar dat zeggen ze hier niet, dus  je staat 25 minuten in de rij en op het laatst wordt verteld dat Elles eiland gesloten is (op Elles eiland kwamen alle emigranten amerika binnen meer dan 1 miljoen ). (stroomstoring bleek achteraf)

Trouwens hier in Down town zijn de gevolgen van de orkaan Sandy nog goed zichtbaar, maar men is druk bezig met de wederopbouw.

Zo nog veel meer dingen gezien en indrukken opgedaan en ook nog de apple store bezocht Druk????? niets gekocht dat zien we mogen weer wel, jawel trouwens bij de M&M store en Henny bij het BB king Cafe en  trouwens lekker gegeten bij Ruby. Jammer dat ze je  zo achter je vodden zitten om door te eten.

En weer veel te ver gelopen en onderweg naar het hotel kwamen we langst een leuke liquiore store, one bourbon one scotsh en one beer klinkt er hier in de winkel via de radio ,, haha de eigenaar kwam onder de flessen doorgekropen, die had er inmiddels meer op dan wij km hadden gelopen, we nemen wat proviant mee, en dat valt niet mee zo'n lange weg met zoveel extra kilo bagage in de rugzak.

Gr Henny en de Goofcool

 

 

Reacties

coby A long time ago

het is maar goed dat jullie geen hoogte vrees hebben.
geniet nog . in Nederland is het droog 17 graden met een fris windje

Mark A long time ago

Goed dat je nog zo'n goede conditie hebt Goof is toch wat afsjouwen die tegels he? Of heeft Hennie je nog wat geholpen hiermee .

Mario A long time ago

Volgens mij zijn jullie hard aan vakantie toe als jullie terug komen

Angelique A long time ago

Tjonge Hans ik ga heimwee krijgen aankomende weken als je weer terug bent. Ik vond het geweldig je verhalen te lezen die met veel humor is geschreven echt hilarisch. Goede reis terug naar Holland. De groetjes aan Hennie die zal wel blij zijn dat ze weer thuis is. Ze heeft het wel taai gehad alle beren van jou af te houden. Jou bagage dragen tjonge afzien om met jou mee te gaan. En dan krijg ze als beloning een klote tas van de ah. Groetjes Angelique

Edwin van Boven A long time ago

Weer mooi beschreven !!Lachen !!!

Linda A long time ago

Wij tellen al af hoor ;)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!