New York New York

Door H. Govers - A long time ago

Deze morgen vroeg opgestaan 5.45 uur want we moeten op tijd zijn voor de vlucht naar NYC. Dit keer geen ontbijt want daar is A geen tijd voor en B er nog geen ontbijt is in het hotel, dit keer een Days inn en een prima schone  en ruime kamer. (top)

Gisterenavond alle spullen ingepakt en nog snel de voorraad drank opdrinken, wij hopen niet dat er camera beelden om en rond het hotel zijn want we hebben een hoop ouwe kleren gedumpt en verder nog wat water flessen van 1 gallon en wat losse rommel.

Eerst de auto inleveren bij Alamo en dat gaat van een leie dakje ik bedoel niet dat we over een leie dakje moesten rijden maar, dat het gesmeert ging, das ook niet het goede woord want we zaten verder niet onder de olie of het vet , maar ik bedoel het was als een kat in het zakje, laat maar... we hebben dus de auto ingeleverd en dat is binnen 10 sec gebeurd ff km stand noteren en inspectie ronde de auto en alles was goed. De shuttle bus naar het vliegveld staat al te wachten en binnen 10 min zijn we bij de terminal van inchecken en we vliegen deze keer met delta airlines. (elke maatschappij heeft een terminal nog groter dan Schiphol, ) Gelukkig gaan we vandaag weg uit Denver want het regent en het is mistig, dus de rockies nog lekker met zon gedaan. Het is vandaag trouwens de eerste regen in ruim 3 weken, dus hebben we geluk gehad tot nu toe, maar dat geluk slaat al snel om als we te horen krijgen dat de vlucht vertraagt is met 3 uur zwaar klote dus, we hadden nog lekker uit kunnen slapen maar goed het is niet anders, nadat we de grote koffers hebben afgegeven kom ik tot ontdekking dat ik mijn portomonee kwijt ben, met creditcard bankpas en rijbewijs, cz pas en 150 dollar cash, nu maar hopen dat de portomonee in de grote koffer in mijn korte broek zit, toch maar  mijn creditkaart laten blokkeren voor 48 uur. Gelukkig heb ik het meeste cashgeld in mijn andere koffer zitten.

Meest zwart geld in stapels van 100 van 100, maar ik baal er wel van, want een creditcard is wel het belangrijkste betaalmiddel in de states, misschien mag ik die van Henny gebruiken maar dat weet ik niet want die doet al 2 weken haar mond niet meer tegen mij open i.v.m die mooie tas. Op dit moment zitten we in een mini delta airplane met 3 krap op een rij en aan de andere kant ook een rij van drie, gelukkig lopen de mooiste stewardessen in onze rij.

Er zaten wat zware mensen aan de linker zijde en die moesten al na een kwartier opsplitsen en aan de andere kant gaan zitten, want het vliegtuig draaide alleen maar rondjes ik denk we we zeven keer over Denver zijn gevlogen. Door de vertraging zijn we wel later in NY en das jammer want we hebben maar 5 dagen over , gelukkig heb ik van Ed een gedetaileerde beschrijving gekregen hoe we met de metro moeten, en waar we kaartjes kunnen kopen en waar we uit moeten stappen. Henny gaat liever met de taxi, maar het is spits en dan ben je misschien 3 uur onderweg tel uit je winst. Om eerlijk te zijn vind ik vliegen maar niks, het bespaard je misschien veel tijd maar het kost ook veel tijd en vooral stress, want het is niet als op schiphol (polderbaan) maar hier ben je serieuze afstanden aan het lopen , escalator in en mono rail in en dan nog de douane, daar wordt je als vee behandeld, ze jagen je echt op, maar deze keer is dat gelukkig wel relext, het gaat vrij vlot en niet van die mannetjes putters of vrouwtjes putters. Over mannetjes en vrouwtjes gesproken , het valt wel op dat de beroepen goed verdeeld zijn over beide sexen want je ziet ook in de zware beroepen dames. Dat moet ook wel met die grote maaltijden hier.

Goed ik zit dit in de lucht te typen en bid tot god dat de rest van de reis goed verloopt, over dat bidden gesproken er zit een dominee op de vlucht dus dat moet wel goed komen met een van de apostelen van de here.

We zijn uiteindelijk geland en hebben een lange dag achter de rug vliegen is niet leuk en metro nog minder bedankt Ed die pakistani bij dat stalletje was er niet meer en hebben via via een andere kaart geregeld ook bij een pakistani maar de prijs is hetzelfde als bij de automaten het bespaart je wel tijd en hoef niet in de rij te staan.Maar toen we zover waren met die pakistani,,,,,,,,,,, was ook de rij al weg, een drama verder in de metro dat wil ik nooit in mijn leven meer meemaken, niet voor mezelf maar vooral voor Henny.En dan stap je uit in New York, moet je hebben 31 street loop je verkeert op het blok, moet je terug, krijg je optie oost of west, kies je oost is het west.

Uiteindelijk zijn we er en hebben een leuk prima hotel , simpel vette prijs,,,,echter zonder WIFI dat moeten we extra betalen, maar ja als je hier een pilsje koopt ben je ook al snel 8 dollar kwijt. (zonder bezorgkosten)

Portemonnee terug gevonden in mijn rugzak in de koffer die in het vliegtuig in de bagage ruimte zat, niet in mijn broek maar in een zij vak ?? dus visa maar weer terug gebeld dat mijn kaart weer geactiveerd kan worden. en dat is inmiddels gedaan, en weer 5 euro kwijt aan bel kosten met Visa, maar belangrijker hij is,,,,,,,,dat mijn kaart  weer terecht is, (ik had het ff niet breed)

We hebben een beetje rond gelopen en gegeten (gezond) en wat gedronken bij Applebee, leuke kroeg /eetgelegenheid op time square wat trouwens geen plein is maar een straat 42 str.

Nu gaan we nog wat drinken op hotel kamer en internet activeren en morgen weer vroeg op

groeten Henny en de Goof

Reacties

Nicole A long time ago

Ben ontzettend benieuwd naar jullie verhalen, NYC IS ECHT GAAF! Hier is het gelukkig weer weekend.. Maarja als je zo in dat schoolritme zit ben je zelfs op je vrije zaterdag om half 7 al wakker :(

Heel veel plezier, geniet van de laatste paar dagen!

Margo A long time ago

Stom dat jullie niet uit konden slapen :( en zo veel vertraging hadden, ik ben net wakker en lig nog in bed (10:50)
Groetjes en nog heeeeel veel plezier!
Xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!