Nog minder dan drie maanden!

Door Fam. Kovi - 08-04-2014 09:29

Raar idee hoor, over drie maanden vanaf nu zitten we gewoon al in Yosemite!

We hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten en hebben weer een hoop zaken geregeld.

Het belangrijkste zijn de Esta formulieren: We hebben toestemming om de VS binnen te gaan! Niet dat we hier aan twijfelden, maar wel net zo fijn als je de toestemming zwart op wit hebt staan.

Ook is Alcatraz zojuist geboekt en hebben we een camping gereserveerd in Zion National Park. In eerste instantie waren we niet van plan om, anders dan Yosemite, de campings al te reserveren. Maar goed, zoals mogelijk ook het reisschema straks, wijzigt er soms wel eens iets in de plannen. We wisten inmiddels vrij zeker wanneer we door zouden rijden naar Zion. Het mooiste is toch om in het park te verblijven en hebben toen toch maar even de reserveringssite bekeken. Wat bleek: op Watchman zijn er geen plekken meer voor 2 overnachtingen op de data dat we daar zijn. We hadden ervoor kunnen kiezen om één nacht te boeken en dan de dag daarna te kijken of er iets was vrijgekomen. Echter hebben we besloten om een plek te reserveren op een privé camping daar vlakbij: Zion Canyon Campground. Wel 2x zo duur, maar met zwembad en een schaduwrijke plek aan de rivier!

Hoewel de kinderen een rivier super vinden, is het voor hun heel prettig om af en toe ook in een zwembad te kunnen plonzen. Daarom toch maar hiervoor gekozen. En als je dan de foto's ziet met de fantastische beelden van de bergen op de achtergrond, dan kunnen we eigenlijk niet wachten tot we daar zijn!

Heel veel meer kunnen we nu in de voorbereidingen niet meer doen dan de route wat verder uit te stippelen en reisverslagen en tips van anderen te lezen.

Voor de reisroute kunnen we al gebruik maken van de ook al aangeschafte navigatie voor de Tomtom! :)

(Ook heb ik gezien dat je op Wallmart website een account kan aanmaken en daar je boodschappen alvast kunt bestellen. Die kun je dan ophalen in de supermarkt van je keuze....Hoewel dat nu toch wel verleidelijk klinkt ivm de tijdsbesparing op dag één, besef ik mij ook dat ik dan de ervaring mis van een eerste keer op ontdekkingstocht in de Wallmart. Toch maar even wachten dus met het inladen van de Peanutbutter!)

 

 

 

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan