7 juli Camper ophalen en op naar Yosemite

Door Fam. Kovi - 11-07-2014 05:58

Maandag 7 juli

San Francisco – Yosemite

(Sjon)

Om 05.30 uur alweer wakker. Gelukkig begint het ontbijt al om 05.00 uur. Om 07.30 uur zouden we door de shuttle taxi van het camper bedrijf opgehaald worden. We werden opgehaald door een man met een lange grijze baard en een tulband.  Dit leverde weer een paar starende ogen van de meiden op. We waren lekker  vroeg bij het camper verhuurbedrijf en konden op ons gemak de boel organiseren. Natuurlijke alle details onthouden van alle slangen, aansluitingen, bedieningspanelen en brandstof.

We konden rijden! Tenminste, als de contactsleutel het deed. Oh, iets verder en harder doordraaien. Waar zit de schakelbak van die automaat. Het was de lange hendel aan het stuur! Goed…..Gas! Linksaf het terrein af. Komt niets aan, optrekken! Oh, komt dus wel wat van links, dan maar echt gas…meiden gillen. Liep goed af. Volgende kruising naar rechts. Ha, je mag hier door rood. Tenminste als het kan. Het kon, dacht ik. Kwamen ze ineens van de overkant linksaf. Toch maar remmen. He, er schiet een la uit met glaswerk. Alles bleef heel. Nu maar de highway op. Wat een wegen hier. Een en al scheuren en hobbels. Na een tijd op de rechterrijstrook te hebben gereden maar eens een inhaalpoging doen. Over je schouder kijken voor je dooie hoek lukt niet. Zit een deurstijl voor. Dan maar op de spiegels vertrouwen met een dooie hoekspiegel. Geen boze medeweggebruikers, dus gaat  goed.

Onderweg een broodje bij de Subway en voor het eerste een stukje achteruit met de camper. Ook dat lukt. De temperatuur was inmiddels behoorlijk opgelopen. Ook die van de vloer aan de voorzijde van de passagiers kant. Kon je met de handen niet tegenaan houden van de hitte. Het verhuurbedrijf gebeld. Bleek normaal, we moesten maar de airco op mix zetten dan zou het wel overgaan.  Vervolgens een half uurtje verder inkopen doet bij de Walmart. Grote toko. Ik was nog geen 100 meter binnen of ik kreeg al een mevrouw bij die mij wat wilde vragen voor een klantenonderzoek. Ik legde haar uit dat ik net voor het eerste een voet binnen hun bedrijf zette, toch stug doorvragen. Welke producten ik miste binnen het assortiment. Ja ik had inderdaad van alles kunnen zeggen…..achteraf.

Wat thuis een half uurtje werk is was hier toch anders. Nu hadden we 2 uur werk alles bij elkaar te zoeken. Lekker dan. Daar gaat je tijdswinst. Hierna relaxed doorgereden naar Yosemite.  Veel fruitbomen onderweg.

Omstreeks 17.30 uur reden we Yosemite National Park binnen. Een half uurtje later waren we op de camping Upper Pines. Konden we eindelijk zien wie destijds tegelijkertijd op internet had zitten boeken. Want alle plekken waren  toen binnen 2 minuten volgeboekt.  Keurig de camper op plekje 196 gereden. Even de boel op orde, eten en…..slapen. De jetlag werkte nog steeds een beetje door.

 

 

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan