28 juli - Monterey - Allemaal beestjes..

Door Fam. Kovi - 29-07-2014 18:49

Maandag 28 juli

Linda

Vanochtend vroeg opgestaan om via de Highway 1 naar  Monterey te rijden. De  rit zou via deze weg ongeveer 3.5 uur duren, maar onderweg schijnen zoveel mooie tussenstops langs de oceaan te zijn, dat we daar de tijd voor willen pakken.

En dat is maar goed ook, want we hebben die tijd volop gebruikt. Op één plek lagen tientallen zeeolifanten en een paar verdwaalde zeehonden. Je kunt hier uren naar kijken!

En ja hoor, na lang de zee afgespeurd te hebben en regelmatig rotspartijen voor walvissen te hebben aangezien, hebben  we ze dan eindelijk echt in het vizier! Dus snel de auto aan de kant en genieten van dat wonder! We hebben ze niet helemaal in vol ornaat boven water zien springen, maar wel regelmatig met hun rug uit het water gezien, hun staart omhoog en spuiten. Wauw, wat gaaf! Even dachten we ook dolfijnen te zien, maar dat bleken een school met grote vissen te zijn, die voor de walvissen probeerden weg te komen, wat gebeurde door steeds net als dolfijnen uit het water te springen in de vaart. Nog een poging gedaan om het vast te leggen op camera, maar dat is slechts deels gelukt…Dan maar die herinnering goed vastleggen in het geheugen..

 

 

Highway 1 staat bekend als 1 van 's werelds mooiste snelwegen en daar is bijna  niets aan gelogen. Prachtige uitzichten en kronkelend langs de soms bergachtige kuststrook. Echter na 3 uur lang bochtjes draaien, begin je dat eerlijkheidshalve gezegd toch ook wel een beetje zat te worden (en anders mijn maag wel..).

In de namiddag kwamen wij op de camping aan bij Monterey (Marina Dunes RV). Hier dachten we per email een plek te hebben gereserveerd, bleek dat dat alleen telefonisch bevestigd kon worden. Die email hebben ze me pas om 15.00 uur gestuurd, terwijl wij onderweg geen internet bereik hadden…Maar gelukkig hadden ze nog 2 plekjes vrij, dus mazzel!

Gelukkig oogt deze camping een stuk gezelliger, daar hadden we hem ook wel op uitgezocht.  Ook zouden we hier een vuurplek hebben, hadden de meiden beloofd dat we vanavond nog een keer ‘sMores zouden maken. Blijkt dat we met 4 plekken 1 vuurbak hebben….Dus, dat wordt met de buren marshmallows roosteren..

Maar eerst weer naar het strand! Dat is op 10 minuten lopen, door het duingebied heen. Marit, Sjon en Elise wilden toch in de golven duiken, maar zelf was ik toch wat huiverig nu ik wist wat hier allemaal rond zwemt..Saved by te bell! Zodra Sjon 4 stappen in het water had gezet, bleek dat met elke golf honderden diertjes het strand op spoelden, wat nog het beste omschreven kan worden als ‘zeekakkerlakken…’De meiden hadden eerder deze week al opgemerkt dat er in het zand witte kevertjes zaten met voelsprieten..kennelijk waren dat de de ‘Zeekakkerlakjongen’ was het nu broedseizoen..Zodra de beesten op het strand kwamen groeven ze zich in het zand..Ook spoelden er massaal blauwgekleurde kwallen aan. Lekker dus gaan strandjutten nu ipv het water in hahaha. Volop dus ook schelpen gezocht en een paar zeesterren gezien. Net de aquazoo hier!

 

Helaas moest ik wegens een digestief ongemak eerder naar de camping terug, want blijkt dat Sjon en de kinderen daarna een aantal dolfijnen hebben zien zwemmen en springen op ongeveer 20m uit de kust vandaan! Dat schijnt een onwijs gaaf gezicht te zijn geweest en dat geloof ik graag, Erg jammer dat ik het niet heb kunnen zien, maar gelukkig is er nog iets van materiaal op de videocamera belandt.

En nu zit ik lekker voor een smeulend vuurkorfje, na (waarschijnlijk) onze laatste BBQ hier in de VS. Sjon heeft een korf weten te regelen bij Nederlanders die er vanavond geen gebruik van maakten. Tja en dan blijkt dat de gezamenlijke vuurkorf tot op dit moment nog onaangeroerd in een donker hoekje staat en volgens mij zijn alle buren al naar bed..

Morgen onze laatste volledige dag met de camper. We gaan dan naar een camping in een natuurpark ten oosten van San Francisco. Dat is op 30 min van de inleverplaats van de camper, dus kunnen dan ’s ochtends enigszins rustig aan doen.

 

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan