21 - 22 - 23 juli Grand Canyon - Lake Havasu - Los Angeles

Door Fam. Kovi - 24-07-2014 16:30

Maandag 21 juli

Sjon

Elise had gisteravond even een heimweemomentje, maar dat gaat gelukkig weer goed. Op naar Mather Campground in Grand Canyon National Park. Binnen anderhalf uur waren we er en stonden we op een prachtig plekje. We zagen alweer een eland over de camping lopen.  Naast alle eekhoorns, chipmunks,  mega grote kraaien, hagedissen en ander gespuis hadden we er daar al een aantal van gespot. We hadden een mooi grote kampeerplaats, geen elektra en water, maar lekker ruim. Kunnen ze in Frankrijk en Italië nog wat van leren. Het is dan ook weer een staatspark en geen commerciële camping. Dat scheelt.

Even lekker rustig geluncht.  We wilden zonsondergang zien, dus konden we wat laten naar Mather Point. Volgens mij het mooiste uitzichtpunt.  Het was inderdaad een prachtig uitzicht. Vooral toen de zon begon te zakken. Dan worden de kleuren donkerrood. We hebben een paar prachtige foto’s en filmopnames gemaakt. Daarna snel weer naar de kampeerplek, want het zou snel donker worden en straatverlichting hadden ze daar niet.

Bij terugkomst zagen we een paar grote gaten in de watertank die we hadden laten staan. Ik denk dat die grote kraaien er in hadden gepikt om bij he water te komen. Op onze plek snel een vuurtje gemaakt waarna het snel donker werd. Na een paar marshmallows konden we genieten van een hemelsbreed sterren beeld boven ons hoofd.

Dinsdag 22 juli

Sjon

Vandaag vroeg ons bed uit, want dan konden we op tijd in Lake Havasu City zijn. In een keer door rijden naar LA was zo’n 800 km. Dat was net even te gek. Dus maar halverwege een overnachting gepland bij een meer. Als we er vroeg zouden zijn konden we op tijd nog een hele middag en avond van het meer genieten. Bovedein zou het 'Firs come firs serve' zijn, oftwel geen reserveringen en wie het eerst komt die het eerst maalt..

 Eenmaal in Lake Havasu City aangekomen bleek de verwachting toch iets anders dan we werkelijkheid. Het was inderdaad een meer met daaromheen wat woonwijken en hele winkelgebieden. Het was feitelijk een meer midden in de woestijn met daaromheen nog wat industriegebieden met allemaal botenbedrijven. De camping die we op het oog hadden was een staatscamping met plekken aan het strand, maar had volgens de boeken geen faciliteiten als water en elektra. We gingen eerst nog even een boodschapje doen bij de Walmart en ontdekte toen hoe heet het buiten was. Het was vergelijkbaar met Vegas. Een plek zonder elektra betekende ook geen airco. Dat was zorgelijk. We reden vervolgens naar de camping een bleek dat er gelukkig wel w/e. Sterker nog alles was net nagelnieuw aangelegd met een plek aan het water. Bovendien was er bijna niemand, dus we hadden het strand voor onszelf. Het was echter zo bloedheet dat we er nauwelijks van konden genieten. Je verbrandde levend. Internet leerde ons dat het daar kennelijk 44 graden was. Dus maar even standje relaxt. De meiden een filmpje kijken in de kamper en wij even de oogjes dicht, uiteraard met de airco op volle kracht aan!

Twee uur later nog een poging gewaagd. Het was inmiddels 17.30 uur. Ik had niet de indruk dat het frisser was geworden, maar we zijn toch maar gaan zwemmen. Het water had een belachelijke warme bovenlaag van ongeveer 20 cm. Daaronder werd het pas koeler.  Na het zwemmen even lekker een koude douche nemen. Ehhhhh, het water uit de koude kraan was bloedheet. Pas na enkele minuten werd het gewoon warm. Koud is het nooit geworden. Ook de douche aan de buitenkant van de kamper bleef warm water geven.

Pas tegen 19.00 uur leek het wat af te koelen en zat je aangenaam in de schaduw. Echter werd het over 1,5 uur al donker, dus maar snel de bbq aan. Tegen de tijd dat het vlees er op kon ook maar het houtvuur aangestoken. Er liepen ook hier, net als in de Grand Canyon, wilde zwijnen rond waar we voor gewaarschuwd werden. Met die temperatuur zat je niet voor je lol bij het kampvuur, maar voelde wel wat veiliger met vlees op de Q en die beesten in de buurt. In de bosjes zagen we al konijnen en patrijs achtige vogels.  Het koelde ’s avonds wel een beetje af, maar onvoldoende om de airco uit de laten.

Inmiddels stonden we wel met 3 camper op het hele stuk. Lekker rustig hoor! Als echte Hollander moet iok toch nog een kanttekening bij dit meer plaatsen. De hele dag hoor je het geluid van motorboten op het meer. En dan bedoel ik ook van 7 uur ’s morgens tot 22.00 uur ’s avonds. Best leuk als je watersportliefhebber bent, maar ik zou hier (de temperatuur daargelaten) niet dagenlang willen staan.

Woensdag 23 juli

Sjon

Op zich redelijk geslapen met de airco aan. Linda, Marit en Elise hadden gelijk vanuit bed al een plons in het water gedaan. Ik werd iets later wakker en ben na het ontbijt het water ingedoken. Daarna weer even een warme douche en snel inpakken. Dat viel niet mee, want de temperatuur liep weer snel op. Volgens internet was het al 39 graden (10.00 uur) en zou het die dag daar 45 graden worden. Met elke normale handeling liep het zweet al met straaltje van je hoofd en rug af. Snel weg en op naar LA.

 

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan