26 juli - Hollywood en slapen aan het strand

Door Fam. Kovi - 28-07-2014 19:02

Zaterdag 26 juli

Sjon

Vanmorgen vroeg opgestaan. We wilden naar de Walk of Fame, Hollywood sign, Rodeo Drive en een paar huizen van sterren afrijden. Druk programma dus. Volgens een paar reviews was het beter om een gewone personenauto te huren en daarmee de stad in te gaan. We hebben bij Hertz in Malibu gekeken, maar die bleken om 12.00 uur dicht te gaan. Je kon niet later de sleutels in de brievenbus doen. Hertz in Santa Monica sloot om 14.00 uur. Ook dat werd wat krap. Bovendien moest je toch nog weer even 70 Dollar neertellen. Dan toch maar proberen de camper bij Hollywood Blvd te parkeren. Dat lukte wonderwel in een zijstraatje vlak bij de Chinese Theatre. Wel dubbel parkeerplaatsen, dus maar dubbel betalen. Acht Dollar totaal was nog niet gek zo nagenoeg op de Walk of Fame. Onderweg naar het beroemde theater nog wat winkeltjes bezocht tot we uiteindelijk bij de handen en voeten in de tegel van Micheal Jackson. Hier had Marit al heel lang naar uitgekeken en de tegel werd van alle kanten op de foto gezet. Je moest wel met je ellenbogen werken, want kennelijk waren er nog meer toeristen….Vervolgens nog zijn ster op de foto. En ook die van Donald Duck, de Muppets en wie al niet meer.

Vervolgens zo dicht mogelijk bij de Hollywood Sign zien te komen. Hoe kwam ik daar ook al weer…Het was ook al 18 jaar geleden. Ik kwam er niet helemaal meer uit dus dan maar gewoon omhoog rijden. Na een half uur werden de huizen steeds duurder en leken we inderdaad in de Hollywood Hills te rijden. En ja hoor nog een bochtje om en daar stonden we bijna oog in oog met de grote witte letters van Holly wood. Een paar mooie foto’s gemaakt en weer weggereden. Twee bochten verder kwamen we op een speciaal aangelegd uitzichtpunt aan….Wisten wij veel.

Hierna op naar Beverly Hills, Rodeo Drive. De tijd begin al wat te dringen, dus dat werd echt een Drive By. Even door die dure straat heen gescheurd en bijna een taxi klem gereden. Ik kon de camper niet kwijt voor de deur van Luis Vuieton, want de twee Ferrari ’s stonden wat strak geparkeerd. Linda wilde de gok niet wagen met grote kans op schade. Ook toen ik zei dat we toch all-risk waren verzekerd, vond Linda het toch geen goed plan. Dus dan maar door naar het huis van Lady Gaga en Rhiannah. Zoals verwacht was er weinig te zien. Ook nog even langs het huis gereden waar Micheal Jackson is overleden. Dat huis was wel  nog enigszins vanaf de weg te zien. Duidelijk was nog wel te zien dat er overal politielinten hingen. Was wel een luguber gezicht na zo’n tijd.

Nu weer op zoek naar de volgende camping. Van de manager van het Walnut in LA het adres gekregen van een State Park waar je met je camper langs het strand kon staan voor 28$. Dit zou vlak boven Ventura zijn en Rincon State Park heten. Volgens de beschrijving de van de 101 gepakt en we zagen een hele rij RV’s langs het strand staan. De bordjes gaven aan dat je er tussen 9 pm en 7 am niet mocht parkeren. Vreemd, nergens dat Rincon State Park te zien. Toen we terug reden zagen we ineens een bord dat aangaf dat je daar kon overnachten voor $ 28. We hadden net een leeg plekje gezien. Dus snel terug en de papieren invullen. Het was een prachtige plek aan de zee. Kwam er ook nog iemand met brandhout langs en het plaatje was compleet. Een stuk beter dan die dure camping in Malibu.   

 

 

 

 

 

 

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan