Dag 7: Yosemite - Mono Lake

Door L.P.J. van den Dool - A long time ago

Vandaag rijden we verder naar Mono Lake.

We kunnen niet naar de vallei in Yosemite Park, maar kunnen wel de Tioga Pass rijden, die iets hoger gelegen dwars door Yosemite Park voert. Wat een geweldige fascinerende route! Vanaf een aantal spectaculaire uitzichtpunten kunnen we de vallei inkijken. En daar zien we inderdaad de rook van de bosbranden. Het is een heel eind bij ons vandaan, maar toch is het beangstigend om de rook te zien en vooral ook te ruiken.

We lunchen bij Tenaya Lake, een schitterend bergmeer. En na de lunch nemen we een duik in het meer. Heel koud maar we wilden deze kans niet aan ons voorbij laten gaan smiley

Bij de volgende stop op Tuolumne meadows gaan we een stuk wandelen over de weide, langs een riviertje  en genieten we van de stilte. Dat is best  gek, wij zijn zoveel herrie gewend dat deze silte bija pijn doet aan je oren......maar o zo mooi.

Na een klein half uur verder rijden over ruim 3 km hoogte met spectaculair uitzicht bereiken we Lee Vining, een plaatsje aan Mono Lake.  We hebben een plaats gereserveerd bij Mono Vista RV Park, gelegen aan het Mono Lake. Van het meer is echter niet zo heel veel te zien, want ook hier is het behoorlijk droog geweest. Maar een kleine glimp hebben we wel opgevangen. We merken dat het hier een stuk koeler is dan waar we vandaan komen. De camping stelt niet zo veel voor, maar is heel netjes en behoorlijk ' republikeins'.

'S Avonds lopen we nog even naar het dorpje om met de jarige een ijsje te eten. Ze geniet er zichtbaar van, kijk maar mee op de foto's.

En dan is het tijd om onder de wol  te gaan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!