Dag 11- 3 sept. Van Memphis naar Tulsa

Door Cor en Rita Toering - A long time ago

Pfffffffff.......we hebben vandaag 670km gereden, eigelijk een beetje te ver, maar we wilden zo graag vandaag in Tulsa aankomen om morgen aan de Route66 te beginnen. Om 8.30 uur zaten we al in de auto. Vanuit  Memphis in westelijke richting reden we over de brug, die over de Mississippie ligt, de staat Arkansas binnen. Hier noemen ze het volk "Rednecks", hier is veel landbouw en graanvelden, en dus veel boeren. Rednecks kan je vrij vertalen als "boeren pummels". Het landschap is vergelijkbaar met Zeeland. 

Het is toch wel erg vreemd als je  op de TomTom kijk en je zie dat de volgende aanwijzing over 509km rechts is. We blijven de Interstate40West volgen. Om 10.30 even gestopt om bij de Shell te tanken voor € 20,00 en een bakkie koffie bij de MacDonalds. Maar de MacDonalds was gesloten omdat de stroom was uitgevallen, ik zei dat ik alleen maar koffie wilde, dat kon ze wel tappen voor ons en we kregen het voor niks, want de kassa deed het niet. Ik vroeg of ik gebruik kon maken van het toilet, maar daar was geen licht natuurlijk, een aardige donkere vrouw deed het lampje van haar mobiel aan en liep met me mee, sukkel als ik was ben ik haar gevolgd naar het toilet. De deur moest open blijven en zij verlichtte het toilet voor me, nou dan kan je niet DOEN wat je moet DOEN. Althans IK niet, haha. Aan de overkant van de straat, terwijl Cor stond te tanken bij de Shell, ben ik nog maar een keer geweest.

Met de max speed van 70 Mile, de airco aan, de cruisecontrol aan reden we weer verder op de I40 langs Little Rock, Russellville, en Fort Smits. Op de hoogte van Russelville begon het wat bosrijker te worden, vergelijkbaar met Brabant, maar ik ben nog steeds niet onder de indruk van het landschap. Bij de plaats Van Buren reden we de staat Oklahoma binnen. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 91F, is ongeveer 35 graden.

Om 14.30 uur waren we bij het Welcome Center, prachtig gebouw met schone toiletten en een heleboel folders. Elke vraag over de omgeving wordt beantwoord met een boekje of folder, dus weer leesvoer voor vanavond. Hier wonen veel Indianen, allemaal verschillende Indian Nation's, (indianen stammen) maar hier wonen ze niet in reservations, zei de dame van het Welcome Center. In Utah en Arizona zijn heel veel Indianan reservaten, dat is het land van hen. Toen ze begreep dat dit me wel boeide, kwam er onder de desk een mooie folder, over de Indianen, vandaan. We vervolgen onze, eindeloze saaie weg, weer over de I40west, het is een tolweg voor maar €  3,00. We mochten hier maxSpeed 75mile rijden, dat is plm. 130km. Dat hoef je tegen Cor geen 2 x te zeggen, dus gas op de plank. We hadden een goed advies gelezen over een leuk Motel aan de route66 in Tulsa en dat hebben we inderdaad gevonden, om 16.30 uur waren we er. Voor één nachtje in het Desert Hills Motel in Tulsa, en morgen zien we wel weer. 

 

 

Reacties

nans A long time ago

God weer een leuk verslag , zit er altijd met plezier telezen . En pas maar op met die indianen .

Xandra A long time ago

Ha vakantiegangers, met veel plezier weer jullie vakantieverhalen gelezen ( hier wordt nu de nieuwe keuken geplaatst, dus weinig tijd gehad wel heeeeel veeeeel rommel ) Dat Elvis hotel lijkt me geweldig en ga ik proberen ook eens in een vakantieplanning op te nemen. Ik ben ook benieuwd naar de route 66 en wat jullie daar allemaal gaan zien en meemaken. Geniet van het lekkere weer , hier is het al dagenlang regen ,onweer,en stormen.

rifra A long time ago

Weet er alles zoon end rijden, geniet nog maar van de warmte want is het goed knudde,
goede reis,
Rifra

Cor en Rita Toering A long time ago

Nou genieten van de warmte is er echt niet bij, het is bloody hot, geen wind. Echt benauwd. Maar we klagen niet, gelukkig op elke kamer en in de auto airco. We gaan ontbijten, deze keer breakfast on bed. We hebben gisteravond bij de Walmart lekkere broodjes gekocht en een gebraden kippetje voor avondeten, met verse sla. Lekker!!!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!