12 augustus 2016: Estes Park - Denver

Door Fam. Houtman - 13-08-2016 17:46

Net als twee dagen geleden is ook onze laatste &verplaatsing& een korte rit. Eerst rijden we naar het plaatsje Nederland, dat zo'n 35 mijl ten zuiden van Estes Park ligt. Hier waren vroeger veel mijnen en het Nederlandse mijnbedrijf dat destijds de meeste invloed in het plaatsje had, noemde het plaatsje Nederland. Uiteraard lijkt het in de verste verte niet op Nederland, maar er lijken relatief veel hippie-achtige figuren rond te lopen en ook zien we de eerste cannabis-verkooppunten. Misschien toch meer Nederlands dan op het eerste gezicht lijkt?

Vervolgens rijden we door naar Mt. Evans. Dit is met 14.130 voet (4.306,82 m) één van de zgn. "fourteeners". Je kunt met de auto naar de top rijden, wat ook de hoogst gelegen geasfalteerde weg in de Verenigde Staten is. De weg is op zich breed genoeg. Maar zonder vangrail of andere afzettingen langs de randen is het soms best even zweten als je langs honderden meters diepe afgronden rijdt. Boven worden we beloond met prachtige vergezichten. We zien hier ook een dier dat we nog niet eerder zagen, de berggeit. Deze witte geiten zijn groter dan onze gewone &kinderboerderijgeiten& en hebben een smallere kop.

Vanaf Mt. Evans rijden we naar ons hotel in Denver. Even opfrissen en dan op bezoek bij Barbara en Don Campbell en hun driejarige tweeling David en Raymond. Deze zakenrelatie/kennis van Ronald woont in Denver en ze hebben ons uitgenodigd om vanavond te komen eten bij hun. Een collega van Barbara, Bethany, is er ook met haar man David. Het is erg gezellig en het eten (en drinken) is erg lekker.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan