Cody

Door Rob en Marian - 16-07-2018 04:52

12 juli
Cody
Vanmorgen zijn we uit Buffalo vertrokken naar Cody, onderweg een mooie bergroute gehad op de 16 west. Rond 12.30 uur zijn we op de campground waar een hele aardige dame ons incheckt en gelijk veel informatie geeft over de stad en wat er te doen is.
Er is een plek waar nog oude gebouwen uit de westerntijd als een straatje opgesteld staan. We gaan er niet in want wij zijn een paar jaar geleden bij Calico ghosttown geweest en dat was toch iets indrukwekkender. We rijden naar de hoofdstraat en parkeren een straat erachter . Er zijn veel leuke winkeltjes met cowboylaarzen, hoeden e.d.
Leuk om even rond te kijken. We bekijken ook het Irmahotel wat van William(Buffalo Bill) Cody is geweest. Er staat een grote kersenhouten bar in uit die tijd. Cody is naar deze persoon vernoemd. Hij heeft veel gedaan voor de stad. Bij het Irmahotel gaan we ook wat eten en om 18 uur is hier iedere avond een "gunfight" buiten op straat.
Daarna gaan we naar de Rodeo die ook al 80 jaar iedere avond gehouden wordt. Het is onze eerste keer bij een rodeo en aan het begin moet iedereen sfaan want het volkslied wordt gespeeld en iedereen staat met de hand op het hart mee te zingen. Okeeeeee. De amerikanen zijn erg patriottisch. De rodeo is leuk, diverse onderdelen komen voorbij; barrelrijden door de dames, met een lasso een kalf vangen en op zn kant leggen door dames en heren, wild paard temmen, en op het eind bullrijden. Een van de bulls wil voortijdig zijn kooi uit en springt er bijna een paar keer uit. Het ziet er gevaarlijk uit. Uiteindelijk gaan er maar een paar de ring in en niemand houdt het lang vol. Om 22 uur is het afgelopen en rijden we in het donker het stukje terug naar de Ponderosa Campground. Inparkeren, douchen en slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan