De Icefields Parkway en Jasper

Door Rob en Marian - 22-07-2018 04:16

21 juli

We worden om 7 uur wakker. Vannacht heeft het geregend maar nu is het droog. We staan op en ontbijten. Om kwart voor 8 rijden we weg, even tanken en op naar de Icefields Parkway, een scenic route zoals ze dat noemen, een toeristische route naar het plaatsje Jasper. Dit wordt de meest noordelijke plaats waar we komen. Eerst naar Lake Louise "want daar moet je geweest zijn". We zijn al gewaarschuwd voor drukte en ja hoor inderdaad is het heel moeilijk een plekje te vinden. Het is een drukte van jewelste. Gelukkig als we een klein stukje terugrijden kunnen we parkeren. Even een kilometer lopen ongeveer. We komen bij het meer maar het valt ons wat tegen, we hebben al heel wat meren gezien en deze is nou ook weer niet ZO bijzonder. We maken een foto en we zijn weer weg. Wat een poespas.

Als we verder rijden is het helemaal niet zo druk meer gelukkig. Onderweg zien we veel moois en diverse gletsjers komen voorbij. Maar het wordt slecht weer. Regen en koud. Als we bij de grote gletsjer(Icefield Center) aankomen waar je eventueel met een voertuig op kan is het bar en boos. Zo hoef ik er niet op. We proberen een stukje lopend dichterbij te komen maar het lijkt wel te vriezen. Terug naar de camper dus. Kachel aan en rijden maar weer.

Af en toe wordt het droog en dan weer regent het. Wel jammer maar niets aan te doen. Als we bij de camping zijn zoeken we ons plekje maar we willen nog Jasper in dus legen we alleen onze tanks. We weten nu iig waar we straks staan. Jasper is een stuk kleiner dan Banff en ook minder gezellig. We lopen wat , halen brood e.d. een daarna gaan we uit eten. Terug op de camping uitdokteren hoe de kachel van de camper werkt, nog nooit eerder hoeven te gebruiken. Dan is het tijd voor koffie. Gelukkig hebben we volledige hookup bij deze plek. Dus electriciteit en water aansluiting dus we kunnen lekker douchen zonder dat we zuinig hoeven te doen.

Reacties

Linda 22-07-2018 20:18 {{button-53339}}

leuk hoor de berichten,jammer van het weer, snakken hier naar n plensbui. Veel plezier verder.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan