Well's Gray Provincial Park

Door Rob en Marian - 26-07-2018 05:36

23 juli

Het is fris als we uit Jasper vertrekken, donkere wolken. Het is tijd om te vertrekken. Hier in Jasper hebben we het niet getroffen met het weer. Vandaag rijden we naar Well's Gray provincial park.
Onderweg vliegt er een klein vogeltje vlak voor ons, Rob zegt dat hij vast en zeker in de grill van de camper is beland. Als we een paar  kilometer verderop een stop maken hangt het vogeltje inderdaad met zijn lijfje vast in de grill. O wat zielig maar hij ademt nog! Met 2 stokjes haalt Rob hem er voorzichtig uit en dan vliegt hij zo weg, gelukkig. Onder weg zien we ook nog een jonge eland, we hebben geen foto want hij was zo weer weg.
We hebben een plekje bij Helmcken Falls lodge. Een klein kampeerterrein waar ook paarden zijn. Het ziet er gezellig uit. Maar als ik uitstap prikt er gelijk een mug in mijn arm. Het stikt ervan. Dus als we buiten zitten houden we onze lange broek aan ondanks dat het warm is en sprayen we onze armen in. Later die avond zie ik dat ze dwars door mijn broek heen hebben geprikt wat een jeuk en het doet ook pijn. Smeren met een zalfje helpt maar een beetje. Na het douchen gaan we niet meer naar buiten. Lekker nog even lezen en weer naar bed.

24 juli

Vandaag gaan we de watervallen bezoeken die hier zijn in dit park. Er zijn er verschillende; Helmcken Falls, Osprey Falls en Dawson Falls die ik persoonljjk de mooiste vind, hij is namelijk heel breed en dat zien we niet zo vaak. We eten tussen de middag lekker fruit en dan rijden we naar het begin van het park waar Moul Falls is. Het is een flinke wandeling er naar toe. Ongeveer 3 km maar met flinke ups en downs dus heel vermoeiend. We hadden gehoord dat je achter deze waterval langs kunt maar we zien alleen een pad aan de overkant. Rob probeert over te steken maar dat gaat niet lukken. We willen al opgeven als we ineens mensen zien die een heel smal paadje nemen om aan onze kant achter de waterval te komen. Die hadden wij niet gezien. Dus Rob is achterlangs gegaan en werd getrakteerd op een douche. Ik heb vanaf de droge kant foto's gemaakt. 's Morgens hebben we ons van top tot teen in met Deet ingesprayed en de hele dag verder geen last gehad van nieuwe muggenbulten.
We zijn rond 6 uur terug op de camping en gaan eten maken. Nog even buiten zitten met koffie.
Morgen hebben we een lange rijdag naar Whistler. De kust komt dichterbij.
 

Reacties

Corrie 26-07-2018 16:12 {{button-53528}}

Nou hier is het ook snikheet, en moeten binnen blijven want de temperatuur is me nu teveel, ook hier zijn muggen maar niet zoveel als bij jullie.
Het schiet al lekker op , het is zo weer voorbij.
geniet ervan, liefs Ma en Pa
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan