Tofino en Ucluelet

Door Rob en Marian - 30-07-2018 05:18

27 juli
We vertrekken uit parksville om naar het westen van Vancouver Island te gaan. Er is maar 1 weg en het is een mooie route. Het is hier evengoed bergachtig. Dat had ik niet verwacht. Ik had een soort Texel in mijn hoofd. Dat is het dus duidelijk niet. Op deze weg zijn in diezelfde bergen wat wegwerkzaamheden die het tegemoetkomende verkeer flink ophouden. Er staat echt een file aan de overkant en wij konden zo doorrijden.
We rijden langs onze camping, daar is het nog te vroeg voor maar we rijden naar het strand.
Dit is wel een groot zandstrand maar het is bewolkt, nevelig en fris. Jas aan.
Even een paar foto's en dan gaan we in Tofino kijken. Het is een levendig stadje met veel toerisme en winkeltjes. We kijken wat rond, drinken koffie en thee met wat lekkers. Dan breekt ook de zon door. Het is nog steeds fris maar in het zonnetje wel wat lekkerder.
Maar boven het water hangt heel veel, mist en het gaat dikker worden dus we gaan niet walvisspotten. Er gaan ook veel watervliegtuigjes omhoog en omlaag wat een leuk gezicht is. Het is wel erg duur om dat te doen. Meer dan 300 dollar pp en dan nog de kans dat je geen walvis ziet.
Dus we vertrekken naar de camping Greenpoint campground die ligt in het pacific rim NP. We kopen een dagpas en checken in bij de camping. Het is een ruime plek, maar wat is het hier donker! Ik had eigenlijk hier 2 nachten willen boeken maar dat kon niet meer. Achteraf ben ik blij toe. Het voelt niet fijn. Voor het eten lopen we via een paadje vanaf de camping nog een keer naar het strand. Hier is het weer niet beter geworden. We eten en daarna lezen we nog wat.

28 juli
Omdat we niet 2 nachten op de vorige camping konden staan, hebben we een alternatief gevonden in Ucluelet, geen idee hoe je het uitspreekt. Maar eerst lopen we de rainforest trail in het nationale park, daar was gister niet voldoende parkeerplek voor ons. Nu is het half 10 en rustig. Het is heel apart om te zen dat hier een stukje regenwoud is. Geen tropische natuurlijk maar evengoed leuk. Het plaatsje Ucluelet is een dorpje, niet veel te doen invergelijking met Tofino. We proberen om vroeg in te checken en dat lukt. Wifi is alleen bij het kantoortje. Even appen met thuis. Het is heel warm in Nederland en wij lopen met lange broek en vest rond. Na een lekkere fruithap gaan we een stuk wandelen. Er is ten zuiden van het dorpje een trail met aan de punt een vuurtorentje. Het is een leuke trail waar we al lopend naartoe en terug met elkaar zo'n 8 km gelopen hebben. We komen terug en drinken wat met wat chips. Een beetje zout daar heb je behoefte aan na zo'n wandeling.
Vanavond eten we bloemkool met gebakken aardappeltje en kippebouten.
Morgen naar de hoofdstad Victoria, waar we 1 nacht zijn en dan weer met de ferry.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan