Dag 8 (27 juli): van Oakhurst door Yosemite naar Bishop

Door Familie de Waal - 30-07-2008 05:41
Vandaag op tijd van de camping (9 uur vertrokken) en op pad. In verband met de bochtige weg naar de zuidingang van het park hebben we besloten een stukje om te rijden om de westingang bij El Portal te nemen. Achteraf geen slechte keuze, want dit was ook wel weer een erg mooi stukje Amerika. Onderweg de nodige brandweerwagens gezien en op een gegeven moment in de verte ook flinke bosbranden (zie ook de foto’s in mijn album). Bij één van de parkeerplaatsen waar we stopten stonden toevallig ook mensen die in hetzelfde hotel in SF hadden gezeten en die gelijk met ons de wagen op hebben gehaald. Zij hadden ’s nachts asregens over de wagen gehad.
Nog weer een stukje verderop, maar nog steeds buiten Yosemite, kregen we een wegomleiding. De reden daarvoor werd een stukje verderop wel duidelijk. Op de oorspronkelijke route was een hoeveelheid rotsen over een breedte van meer dan honderd meter naar beneden gekomen en had onder andere weg waarover we normaal heen zouden moeten bedolven. Daar zit nog wel wat maanden werk aan om dat weer vrij te krijgen. Helaas heb ik er geen foto’s van, want we mochten niet even stoppen op de omleiding.
Bij El Portal het park weer binnengereden en weer wordt je overvallen door de prachtige natuur die om de zoveel mijl weer verandert. Wat is het toch een schitterend park! In mijn reisplanning was ik ervan uitgegaan dat ik aan het eind van de morgen het park wel uit zou zijn. Dit was een misrekening! Het zou misschien wel kunnen, maar dan vergeet je te genieten van al dit moois en daar gaat het toch uiteindelijk om.
Bij Tenaya Lake hebben we lekker de lunch genoten en zijn Dexter, Thalassa en Anja het water ingegaan. We hebben er de tijd voor genomen en zijn daarna weer verder gegaan. Telkens weer werden we overvallen door de prachtige natuur. Bij Tuolomne Meadows maar weer eens uitgestapt om mooie plaatjes te schieten. Nog even de Tioga Pass over en dan zijn we het park uit. Ook bij de Tioga Pass nog even gestopt om plaatjes te schieten. Nu door rijden naar Mono Lake, want daar zijn mooie kalksteentorens in het water te zien. We vonden het allemaal wel mooi, maar hebben het niet van erg dichtbij bekeken. De tijd begon inmiddels wat tegen ons te werken en we wilden nog naar Bodie (een spookstadje, zo’n 25 mijl verderop) en daarna door naar Bishop, ook nog een flink eind.
Bodie is geen succes geworden. Het laatste stuk weg (3 mijl) is namelijk onverhard en daar mag je van de camperverhuurder niet op rijden. Avonturiers als we zijn, hebben we toch een poging gewaagd. Nadat zo’n beetje al onze tanden eruit gerammeld waren en wij beseften dat als wij bijvoorbeeld een lekke band zouden krijgen wij aardig in de kosten zouden komen, besloten we om de wagen op het onverharde deel te keren en Bodie te laten voor wat het was. Het keren op zo’n punt vergde wel het nodige teamwerk. Anja aan de achterkant om te kijken of we niet de afgrond in reden, Thalassa aan de voorkant om te kijken of ik niet tegen de berg aan ging rijden, Dexter om het verkeer tegen te houden en ik zelf aan het stuur.
Na het bovenstaande zijn we in één stuk doorgereden naar Bishop, onze tussenstop op weg naar Las Vegas. Een nette camping (Highlands RV park) maar weinig bijzonders in de omgeving.
Morgen op weg naar Las Vegas.

Link naar de foto's: album.zoom.nl/user/sjoerd1964/
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan