Dag 17 (5 augustus): Moab naar Monument Valley

Door Familie de Waal - 06-08-2008 06:16
Vandaag op een redelijke tijd er uit, half acht. Daarna op weg naar Monument Valley, op de grens van Utah en Arizona. De weg naar Monument Valley was in het begin wat saai, maar op een gegeven moment wel weer heel erg mooi. Tussentijds er dus weer uit om wat foto’s te nemen van al dat moois. Het was vandaag een relatief korte rit, circa 150 mijl, dus we waren lekker vroeg op de camping. Het is inderdaad Gouldings geworden, maar er is verder weinig anders in de buurt. De camping is wel erg mooi gelegen, recht tegenover de ingang naar Monument Valley en dus ook met het uitzicht daarop. Het is nu zo ongeveer 20.30 uur, de tijd waarop de zon onder moet gaan, maar door de zware bewolking is daar weinig van te zien.  
Vanmiddag ben ik met Dexter en Anja een korte wandeling gaan maken naar een “Hidden Arch”. Het pad begon op de camping en de wandeling was maar kort. Het eindpunt daarentegen was de moeite meer dan waard. Heerlijk rustig en een mooi uitzicht. Na deze wandeling ben ik zelf nog even een kleine 3 kwartier gaan wandelen naar “Box Canyon”, een korte canyon vlak bij de camping. Om iets van half zes zijn we richting het visitors center van Monument Valley gegaan. Daar had je een mooi uitzicht over een deel van de valley en bestond de mogelijkheid om een scenic drive van 17 mijl te doen. Echter dat was een onverharde weg en het was niet toegestaan om daar met de camper overheen te gaan. Je kon dan wel met een pick up mee, maar dat kost al gauw $50 p.p.
Dat leek het ons niet waard, dus na wat in het visitors center rondgesnuffeld te hebben, zijn we weer terug gegaan nar de camping. Ik denk dat we er vanavond redelijk op tijd in zullen liggen. Morgen naar Page. Daar zullen we een dag blijven om de Antelope Canyon(s) te bezoeken. Ik heb erg hoge verwachtingen en denk daar erg mooie foto’s te kunnen maken.

Link naar de foto's: album.zoom.nl/user/sjoerd1964/
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan