Detroit

Door Familie Verweij - A long time ago

Heerlijk even een moment voor mezelf. Vico slaapt en JJ staat onder de douche. Even geen “Nee”, of “Laris, kun jij even …”. Heb je af en toe ook nodig, even rust. Reizen met JJ was ik inmiddels wel gewend. Als ik hem zat ben, loop ik gewoon even een rondje camping. Maar van je kind loop je niet zomaar weg. Nee, die loopt gewoon een rondje mee. En regisseert vervolgens waar je loopt, hoe snel, dat je nu moet glijden en van het bankje op moet staan. Reizen met een ‘peuterpuber’ of ‘puberpeuter’ (eigenlijk geen idee wat het woord ervoor is), ik kan er na deze reis, denk ik, een boek over schrijven.

Mijn moeder heeft ooit gezegd dat peuter een afkorting is van peuteraar en daarmee sloeg zij de spijker op z’n kop. Die kleine vingertjes peuteren overal aan. Zit er een heel klein gaatje in het vliegenscherm, Vico peutert er wel een groter gat van. Is iets voorzien van een sticker, meneer peutert net zo lang totdat het eraf valt. En dit is allemaal nog niet zo erg, zolang het onze camper, kleding, spullen betreft. Maar de grens ligt toch echt wel bij het lospeuteren van de slangetjes aan de camper naast ons. Ik bedoel het is niet mijn hobby om m’n excuses aan te bieden aan een Amerikaan van 150 kilo die zich net met bier en chips voor z’n televisie heeft geïnstalleerd en door toedoen van onze kleine smurf z’n zenders opnieuw moet instellen. Oké, niet echt gebeurd maar het scheelde niet veel.  

Zo genoeg geklaagd. Ik hoor jullie al denken: “Zij wilde toch zo nodig met een kind gaan reizen”. Inderdaad: ik hou van uitdagingen (als ze maar voorspelbaar zijn).

 

Goed wat hebben we vandaag gedaan. We hebben vandaag weer heel veel lol beleefd (ook met bovengenoemde peuteraar). Eerst de grote man blij gemaakt met een bezoek aan het General Motors gebouw in Detroit. En daarna de kleine man blij gemaakt met de fonteinen ervoor.
Detroit is een mooie stad. Helaas staan er door de crisis veel gebouwen en huizen leeg. Sommige straten doen een beetje spookstadachtig aan.

We staan nu op een camping net buiten Detroit en reizen morgen richting Chicago.  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!