Nashville en Memphis

Door Familie Verweij - A long time ago

Maandag 28 september 2009, 20.00 uur

Ditmaal een berichtje vanuit de stad van Elvis Presley.

 

Vrijdag hebben wij de binnenstad van Nashville verkend. Helaas was het een regenachtige broeierige dag, maar we hebben toch de sfeer kunnen proeven. Overal muziek. En natuurlijk konden we het niet laten om voor ons alle drie een paar laarzen te kopen.

 

Teruggekomen op de camping, hebben wij onze ogen uitgekeken naar de enorme campers die er stonden. Het zijn echt huizen op wielen, waaraan niets ontbreekt.

 

Zaterdag hebben we de regen van Nashville achter ons gelaten en verruild voor een zonovergoten Memphis. We staan hier op een camping tegenover Graceland, het huis van Elvis. De Elvis Presley boulevard is bezaait met souvenirwinkels. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier kopen, alles van Elvis natuurlijk. En overal de gehele dag de muziek van Elvis. Het is nog steeds een echt bedevaartsoord.

 

Zondag zijn we naar downtown Memphis geweest en hebben we natuurlijk door Bealestreet gelopen. Dat is pas vakantie vieren. Heerlijk weer, lekker eten en drinken en overal muzikanten op straat. 

Vandaag hebben we het huis van Elvis bewonderd. Geweldig om zoiets van binnen te zien. Het huis en landgoed worden goed onderhouden en alles is nog zoals het vijftig jaar geleden was. Nog dagelijks worden er tientallen bloemstukken afgeleverd. Deze worden toegestuurd door de duizenden fans over de hele wereld en bij de graven van Elvis, zijn oma en zijn ouders geplaatst. Best indrukwekkend.

Daarna nog even langs de 14 (!) Elvis shops gelopen, de auto’s van Elvis bewonderd en het hoogtepunt van de dag: de vliegtuigen van Elvis van binnen bekeken.

Vico kon zijn lol niet op. Hij had al twee dagen naar de vliegtuigen gekeken en nu mocht hij erin. Hij maakte een rondedansje voor de vliegtuigen en gaf een ware one-man-show weg. Even had hij meer bekijks dan de vliegtuigen. Hij kon dan ook geen afscheid nemen en daarom zijn we na zijn middagslaapje nog maar even teruggegaan.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!