Dag Texas, hallo New Mexico

Door Familie Verweij - A long time ago

Zondag 11 oktober 2009, 7.00 uur

Woensdag zijn we vertrokken vanuit Vernon. Op ons binnendoor weggetje naar Amarillo besloten we even te stoppen bij een natuurpark: Caprock Canyon. Toen we daar uitstapten overkwam ons de stilte. We keken naar een mini Grand Canyon en waren daar als enigen. Gelukkig was er ook de mogelijkheid om daar te overnachten en daar hebben we dan ook gretig gebruik van gemaakt.

 

Donderdag hebben we de stilte achter ons gelaten en verruild voor het regenachtige Amarillo. Dit was een prima dag om gebruik te maken van het aanwezige binnenzwembad (JJ en Vico) en de was te doen (Laris). Zoals ik al eerder schreef: ieder z’n hobby. Al kan de was doen op een camping best interessant zijn. Altijd heb ik wel een praatje met andere hobbyisten. Ditmaal was het wel een beetje een zure. In plat Amerikaans liet zij duidelijk blijken dat zij niet tevreden was met haar te kleine camper, haar man die niet kan rijden en het feit dat zij minder handdoeken bij zich had dan ik….

Klein stukje van de converstatie: Zij: “Can your husband handle your RV?” Ik: “Oh, he used to be a truck driver, so driving this (small (natuurlijk niet gezegd, want die van haar was veel kleiner en ze was al gefrustreerd) RV isn’t a problem at all.” Zij: “Well, mine definitely can’t.” Ik: maar even niets gezegd. En dan zo maar ineens uit het niets. Zij: “You’ve got a lot of towels!” Ik: “Well we’re travelling with three people, I don’t think 8 towels is a lot”. Zij: “Well, we’ve only got two, but then we live in a shoe….”

Gezelligheid kent geen tijd zullen we maar zeggen. Al denk ik wel dat haar man blij was dat ik alle wasmachines bezet hield en dat de wassessie van zijn vrouw dus nog even duurde.

 

Vrijdag: Amarillo verkend en via de Route 66 naar Santa Rosa gereden. Prachtig uitzicht en weer lekker weer. Een hele relaxte dag. Zo hebben we Texas achtergelaten en zijn we New Mexico binnengereden met weer een uur tijdsverschil. Het is hier nu acht uur vroeger dan in Nederland.

 

Santa Rosa is een van de plekken waar de film Cars op is gebaseerd. Dit was vroeger een bloeiend dorp dat echt leefde van de dagelijkse stroom mensen die over de route 66 reden. Maar met de aanleg van de Freeway om het dorp heen, gingen de neonverlichtingen uit en kon menig garage zijn deuren sluiten. Nu leeft het weer een beetje op dankzij het toerisme.

Jan Jaap en Vico hebben zaterdag het plaatselijke automuseum bezocht. Daarna zijn we via Las Vegas (zonder Strip) naar Santa Fe gereden. Een van de weinige Amerikaanse steden met een (Spaanse) geschiedenis.

Deze stad gaan we vandaag ontdekken.


Laarzen uit Nashville

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!