28-9 naar Coalinga

Door Ryan en Jan - A long time ago

Vannacht hadden we voor het eerst sinds enige dagen een wat koelere nacht, toch lekker!  Voor vertrek eerst nog een paar foto's op de camping gemaakt van indianenkoppen die uitgesneden zijn in dode bomen.

Daarna zijn we rustig vertrokken richting Lost Hills. Onderweg een mistig woestijnlandschap. Het zand stuift al op bij het minste of geringste zuchtje wind.

Hier en daar zag je boomgaarden met sinaasappelen die er door het irrigatie systeem konden groeien. Onderweg rees al het vermoeden dat we vandaag niet in de bewoonde wereld zouden overnachten. Even een kijkje nemen en de voorraad aanvullen in Bakersfield. Daar liet onze Miep een leuk staaltje zien. We hadden een verkeerde afslag genomen voor een super Wal-mart en parkeerden ergens bij een winkelcentrum. Aldaar opnieuw gezocht naar de dichtsbijzijnde Wal-mart en we kregen netjes een route van 5 km. We reden overal door- en omheen om uiteindelijk op ons vertrekpunt uit te komen. De super store was geen Wal-mart maar een superstore die we naar een rondje van 5 km weer bereikt hadden. Vreemd overigens dat in Bakersfield weer alles in het Spaans gaat, geen Engels woord in de winkel. Uiteindelijk doorgereden richting Lost Hills. Hills waren er inderdaad niet meer onderweg. We reden door een kale woestijn op een slechte weg. Je wilt niet weten hoe alles hots en botst bij tijd en wijle. Uiteindelijk Lost Hills voorbij gereden omdat het als enig teken van activiteit aan de doorgaande weg lag. In de verre omtrek niets te beleven behalve de hitte dan. Wat dat betreft hadden we net zo goed door Death Valley kunnen rijden denk ik. Ruim 70 km. verder staan we nu op een mooie camping in Goalinga. Ze hebben hier een zwembad waar het heerlijk toeven was vanmiddag bij een temp. van 38 graden. Gelukkig hebben we voor het eerst weer internet. In Zion en Las Vegas hadden we dat ook maar onvoldoende stabiel om de foto's te kunnen uploaden naar het blog. Vandaar dat vandaag pas de fot's bij Zion, Las Vegas en Tehachapi staan.   Morgen gaan we richting Santa Nella. Vlakbij ligt een meer, San Luis Reservoir. Ik hoop dat we daar een plaatsje kunnen vinden. We laten het jullie weten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!