New York dag 2

Door Peter de Groot - A long time ago

 

New York, New York,

 

Dat is de titel van een lied. Maar het geeft wat ons betreft ook de sfeer weer.

Vanochtend regende het helaas. Dat hadden we gisteren al op de TV gezien. Zelfs is vanavond (27 oktober) een vlok sneeuw mogelijk.  Terwijl het gisteren gewoon lekker was. De busrit werd wat fris door de wind, maar zodra we weer rondliepen was het lekker.

Maar vandaag dus regen. Eerst het ontbijt bij de buren gehaald. Koffie met een broodje. Hoewel het hotel met de thee niet duur was, 3 doller voor 2 thee, was het ontbijt onredelijk duur. Je was al snel minimaal 15 dollar per persoon kwijt. En dat is dan zonder thee of koffie. Het ontbijt bij de buren was ook goed genoeg.

 

Gea ging kaarten schrijven. Vandaag willen we het afronden want anders zijn we al lang en breed thuis en moeten de kaarten nog komen. Uitchecken en met de taxi naar ons nieuwe hotel, Millennium Broadway. Dat is echt hartje New York. Op een paar passen van Times Square. Dus we treffen het. De kamer was nog niet klaar. Maar de bagage kan dan in de zg. bagage locker, dus achter slot en grendel. De rit was nu een stuk sneller dan gistermiddag terwijl de afstand niet veel kleiner is.

Daarna zijn we de stad weer ingegaan. Eerst naar het postkantoor voor postzegels. In de winkels kosten deze 1,5 tot 2 dollar per stuk. Op het postkantoor minder dan 1 dollar. Ook stuurden we ons Amerikaanse navigatiesysteem naar Nicolien. Ze kan hem houden of weer inleveren bij Wal-Mart. Dat kan binnen 15 dagen. Dus dat moet lukken. Eerst weer uitzoeken hoe alles werk want het is net allemaal weer wat anders.. Maar dat maakt het juist leuk.

 

Toen op naar Rockefeller Centre. Uiteraard kom je dan weer langs de nodige winkels en winketjes. Omdat het regende was dat een goede afwisseling.

Tussen de middag stonden we onder Rockefeller Centre. Dat is een wolkenkrabber met op de begane grond allemaal winkels en eettentjes. Ook werd de schaatsbaan al klaar gemaakt.

Hier hadden we Wi-Fi bereik, dus chatten met de kinderen. Wat een uitvinding is dat toch. Vroeger stonden we met een handvol met munten bij een openbare telefoon te bellen. En nu sta je te chatten in New York.

Daarna naar de Apple Storen gelopen. Helaas is de glazen kubus afgesloten wegens verbouwing. We dachten eerst wat een kleine winkel. Nou toen we beneden kwamen, wat een klanten en personeel.

Na lang zoeken een goede rugtas gekocht. Toen ik deze met de zakelijke creditcard wilde betalen, werd deze geweigerd. Dus maar anders betaald. Even later (binnen een kwartier) werd ik gebeld door ING of de vermeende aankoop wel klopte. Toch nette service. Ze weten nu dat we hier zitten, dus als ik de card weer nodig heb, zal dat geen problemen geven. Wel vervelend natuurlijk maar gelukkig is het een bescherming. Dat heb ik wel vaker bij de Apple Store gehad.

 

Met onze nieuwe aankoop, zit beter dan de oude, weer richting hotel. Want vanaf 15.00 uur konden we inchecken. Dus dat hebben we gedaan!

Eerst waren we niet bekend want we staan in het systeem onder mijn naam terwijl de boeking is gedaan op Gea haar meisjesnaam. Dat is vanwege het paspoort. Maar gelukkig, we hebben een kamer.

 

 

We zitten op 40 hoog!!!! Dat is een heel eind, zelfs gelijk met sommige andere wolkenkrabbers. We maakten wat foto’s om dat te laten zien.

 

Vanavond gaan we de stad weer in, eten en shoppen.

Morgen is mooi weer dus dan gaan we rondtoeren, met de pont naar Staten Island. We waren daar vlak naast het vrijheidsbeeld en krijgen ook een beeld van de skyline van New York.

Als we genoeg tijd hebben gaan we ook nog een toren op, of het Empire State Building of de Rockefeller Tower. We vermaken ons de komende dagen nog wel!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!