Op de Poesia

Door Peter de Groot - A long time ago

 

Op de Poesia

 

We hebben afgelopen nacht het vertrek uit de haven van New York afgewacht om het Vrijheidsbeeld bij nacht te kunnen zien en fotograferen. Helaas zijn de foto’s niet mooi geworden. Deze zijn niet mooi scherp.

Na een lekkere nacht waarbij we lichtjes in slaap gewiegd zijn, aan het ontbijt. Dat is een buffet en prima. Genoeg keuze. Om 11.00 uur naar de voorlichting. Was meer een verkooppraatje voor de excursies. Het gaf een aardig beeld, nu nog keuzes maken.

In ieder geval lijkt ons de excursie naar de Everglades, als we in Fort Lauderdale liggen, de leukste. Er zijn er nog 2, een citytour en een shoptour. We hebben aan het eind nog 1 volle dag in Miami, dus dat zien we dan wel.

 

Al snel ontwikkel je een ritme van eten, praten met diverse mensen, lezen en naar het theater gaan. Daar is zowel zondag als maandag een optreden geweest. We worden wat dat betreft prima vermaakt.

 

We hebben een cabinboy, hij maakt het bed op en legt het klaar voor de nacht. Maar ook maakt hij de hut schoon, vervangt de handdoeken etc.

Bij het diner hebben we een vaste ober, Aryana. Het werkpersoneel komt hoofdzakelijk uit Indonesië/Azië. Het kader en het bedienend personeel in de bars bestaat hoofdzakelijk uit Italianen en Europeanen. Het animatieteam is een mix van verschillende nationaliteiten. Zondag kregen we een algemeen programma voorgeschoteld in het Theater. Dat is overigens best groot. Het komt zeer professioneel over.

Zondag was en mooie dag. Hebben we ook buten gezeten. De temperatuur was wel wat laag maar alle sneeuw van New York was al weer weg.

Maandag was een minder mooie dag met vel regen. Dus binnen zitten. Ook dan kun je je prima vermaken.

Zie het maar als en varend resort. Er zijn verschillende eetzalen, bars en zitjes. Ook kun je allerlei activiteiten doen, zoals het volgen van Italiaanse les, dansles of meedoen aan spelletjes of een quiz.

Maandagavond was er een optreden van 3 zangeressen. Ook prima. Na het eten was het gewoon lekker buiten, warme wind en daardoor vakantieweer.

 

Wel stond er vrij veel wind, zijwaarts op het schip. Daardoor zat er wel een lichte deining. Dat is soms lastig met het lopen. Ook had Gea aan het eind van de middag wat last van een zweverig gevoel. Misschien wel zeeziek? Het leek er niet op want later was dat weer weg.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!