Maandag 11-06: National Air & Space Museum

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - 13-06-2012 03:31

Het National Air & Space Museum heeft 2 locaties; één op de Mall en een tweede vlakbij Dulles International Airport. Vandaag zijn we naar de locatie op de Mall geweest. Later deze week gaan we nog naar de andere locatie, omdat daar de Spaceshuttle te zien is.

Wie kent niet de uitdrukking 'Boys and their toys'...? Ieder klein jongetje wil toch piloot worden? Dan zijn ze hier aan het goede adres! Vliegtuigen, satelieten en nog meer raketten. Dan ook nog 2 filmvoorstellingen; één met een koepelscherm (net als in het Omniversum) en de ander met een mega 3D-scherm. Allebei gezien; allebei prachtig.

De flightsimulator vond ik persoonlijk iets minder... Er waren 2 mensen voor nodig; 1 als piloot, de ander als gunner. Pascal wilde natuurlijk dolgraag zo'n ding vliegen. Dus moest ik schieten... 5 Doelen raken om onze 'wings' te verdienen. De cabine ging ook echt over de kop; 3 keer achter elkaar. Tergend langzaam... Laten we zeggen dat we onze wings nog lang niet verdiend hebben... Verder dan 2 vernietigde doelen kwam ik niet.

Maar zonder gein; een prachtig museum! Echt gaaf. En, omdat het een nationaal museum is, ook helemaal gratis...

Daarna zijn we nog naar het Capitool geweest om avondfoto's te maken. Die houden jullie nog even tegoed. Hierbij al wel 1 vervulde opdracht:

Morgen gaan we naar de National Archives; de Declaration of Independence en Constitution bekijken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
5 oktober infodag Texas Style
met rodeostier en extra presentaties over Texas
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan