Dag 2: New York

Door Hein Terweduwe - A long time ago

Terwijl ik dit intyp liggen mijn 3 reisgenoten achter mij al alle 3 in dromenland na alweer een typisch dagje "Terweduwe-Persoonsiaans" overdrijven. We gingen Empire State Building bezoeken (toch wel imposant vanop die hoogte deze mega-city te overschouwen) en dan op ons gemakje een beetje wandelen in lower Manhattan. 

Maar dat beetje wandelen is dus uitgedraaid in een hele lange wandeling door het Financial District, Chinatown, Soho en Greenwich Village en tussendoor ook nog even het 9/11-memorial op Ground Zero. Jammer genoeg natuurlijk door madame Persoons weer veel te lang opgehouden in Soho met zijn vele winkels. Maar het moet gezegd, ook de Apple Store daar was wel eens de moeite van een bezoekje waard. Blijkbaar was deze winkel zowat hun eerste store.

Daardoor bleef er wel allemaal weer amper tijd over om de toch wel toffe High Line (oud treinspoor op hoogte waar nu park is van gemaakt) af te lopen. Uiteindelijk zijn we er dan maar halverwege mee opgehouden om ons te reppen naar de metro voor de start van onze avondlijke tour met een open bus, ook inbegrepen in onze vooraf aangekochte NY Pass. Hoewel we ook gisteren al de oversteek naar Brooklyn gemaakt hadden en de begeleidende gids eigenlijk toch maar een zeurkous was die alles 15 keer herhaalde, was het adembenemende gezicht van de skyline by night weer prachtig. 

En nu duik ik er ook maar gauwkes in, want ben ook doodop... morgen... fietsdag door o.a. Central Park...

Vergeet ook de foto's niet te checken. Ben te lui om ze ook in deze teksten steeds toe te voegen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!