Dag 20: Hoover Dam, Las Vegas

Door Hein Terweduwe - A long time ago

Vandaag onze laatste autotrip; zowat 350 km van Williams tot in Las Vegas. Een 30 mijl voor Las Vegas maken we wel nog even een stop bij de Hoover Dam. We hebben al wel wat dammen in ons leven gezien en als we hier niet zouden gepasseerd zijn, zou ik het ook niet echt de moeite gevonden hebben hier een omweg voor te maken. Alleen het zicht vanaf de "Mike O'Callaghan - Pat Tillman Memorial Bridge" was wel de moeite.

Las Vegas doemt alweer mijlenver voor ons op, ook al komen we dit keer van de andere kant dan vorige week (toen onderweg van Death Valley naar Bryce Canyon). Eerst wil ik passeren langs het "Las Vegas Welcome Sign", maar je kan hierbij enkel stoppen als je vanuit het centrum wegrijdt. Iets later gaan we de huurauto alvast maar inleveren omdat we toch nog iets te vroeg zijn voor het inchecken in ons hotel waardoor we wel die stop kunnen maken voor een fotootje. De luchthaven ligt namelijk ook bijna pal in het centrum van deze stad. 

Luca en Annick hebben alvast ons hotel "Aria" en een stukje van de winkelcentra en de Belaggio-fonteinen in de buurt verkend terwijl Luna en ik de huurwagen terug hebben afgeleverd. Om zowat 2 PM checken we na een korte taxirit terug naar het hotel dan toch in en onze kamers zijn echt geweldig. Bij het binnenkomen gaan meteen de gordijnen automatisch open en verschijnt een welkomstbericht met onze naam op het TV toestel. Dit hotel is nog maar een 4-tal jaar geleden geopend en dat merk je wel aan alles hier. Alle voorzieningen voor I-pods en snufjes allerhande zijn voorzien op de kamers.

Luca had zin in Chinees en was daarstraks voorbij een "Panda Express" gelopen, een soort van Chinese McDonald's eigenlijk. We hebben dat vandaag dan maar eens uitgeprobeerd en was eigenlijk wel best lekker. Annick en Luna zijn dan onmiddellijk ook de winkels in de buurt gaan verkennen terwijl Luca en ikzelf eerst even enkele games in de Arcade-ruimte in ons hotel hebben gespeeld om daarna nog wat in de buurt rond te struinen. De fonteinen van het Belaggio-hotel zijn echt wel spectaculair 's avonds.

's Avonds zijn Annick en ik dan als echte amateurs het casino gaan verkennen en hebben onze eerste 10 dollar in de slots gestoken. Annick was verstandig genoeg om af te sluiten toen we op 14 dollar stonden... 40% winst... als we dat kunnen aanhouden... 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!