Vrijdag 17-7-2015: Sightseeing San Francisco

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 18-07-2015 07:13

Wow... Vier paar vermoeide voeten op bed...!
De eerste volledige dag in Amerika, waarbij een dagje sightseeing in San Francisco op het programma staat. Na een complementary breakfast in het hotel (en dan geen lullig toastje met jam, maar een flink bord met ei/bacon/tomaat/toast of muesli met yoghurt en vers fruit of voor de kinderen een supergrote wafel), gaan we op pad met onze buspassen. Eerste stop: Coit Tower, waarin we met de lift naar de bovenste verdieping gaan voor een super uitzicht over de stad en de baai. Daarna richting Fisherman's wharf en Pier 39, een gigantische tourist-trap, maar wel leuk om even overheen te lopen en voor Aniek drie SF-shirtjes te scoren voor $13,00. De zeeleeuwen die daar normaal in grote getalen liggen, zijn in de zomer helaas vertrokken naar het Zuiden... Ook brengen we daar nog even een bezoek aan de USS Pampanito onderzeeër, die van binnen te bekijken is, en waar je kunt zien hoe het eraan toeging op zo'n boot.

Na de lunch is de volgende stop: De Golden Gate Bridge. Het is uitzonderlijk goed weer in San Francisco vandaag, dus de brug is al de hele dag zeer goed zichtbaar, hij is niet gehuld in de gebruikelijke mist. Jasper verheugt zich al tijden op de brug en wil dan ook graag een flink stuk eroverheen lopen. We kunnen er meteen een jaarkaart kopen voor de Nationale Parken, dus die is ook vast binnen. Als laatste lopen we nog een flink stuk door het Golden Gate Park, met als eindstation de grote kinderspeeltuin, waar de kinderen zich nog even uit kunnen leven. Om zeven uur zijn we blij als we de bus richting ons hotel kunnen nemen, lekker uitrusten....! Die driedaagse buspassen hebben we er de eerste dag al dubbel en dwars uitgehaald.

Vanmorgen waren we trouwens om vijf uur wakker, dus al met al een goede nachtrust gehad en niet veel last van een jetlag.

Reacties

Yvonne 18-07-2015 15:04 {{button-31449}}

Superfijn!! Veel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan