Dinsdag 28-7-2015: Fietstocht in Zion National Park

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 29-07-2015 07:40

 

Vandaag weer een prachtige dag in Zion; we staan redelijk op tijd op om voor de grootste warmte een fietstocht door het park gemaakt te kunnen hebben. Na het ontbijt lopen we naar de Bike-shop, die bij de ingang van het park is, en zoeken daar voor iedereen een fiets uit; ja, zelfs Jose gaat fietsen! Het voordeel hier is, dat we met de shuttlebus omhoog kunnen met de fietsen en dat we dan alleen maar naar beneden hoeven te rijden... Dat is wel lekker relaxed. Er kunnen maar drie fietsen maximaal op de bus, dus we moeten even opsplitsen, maar na drie kwartier zien we elkaar allemaal weer boven en kan de toch beginnen.

Aniek en Jasper hebben een Junior-Ranger boekje met allerlei opdrachten die ze willen uitvoeren, dan kunnen ze een Junior-Ranger worden en een badge verdienen. Eerste vereiste daarvoor is dat ze een Ranger programma bijwonen om iets te leren over Zion en er is een kort programma vlakbij, dus daar gaan we eerst naartoe. Daarna even pootje baden in de Virgin rivier die hier loopt, en daarna weer verder fietsen. Als er een shuttlebus langs komt (auto's mogen niet het park in, dus dat fietst lekker rustig), moeten we steeds even stoppen, want de bussen mogen alleen fietsers inhalen als ze stil staan. Maar dat is gelukkig niet al te vaak. Bij diverse stopplaatsen moeten de kinderen een vraag beantwoorden in het boekje, dus dan stoppen we even en lopen een stukje. Ook moeten ze vijf stuks/stukjes afval verzamelen en bijhouden waar ze het gevonden hebben, dus ook daar wordt hard naar gespeurd. Nog best moeilijk want de meeste mensen zijn erg zuinig op de Nationale Parken. Uiteraard hebben we tijdens het fietsen van alle kanten weer prachtige uitzichten op de rode rotsen van Zion.

Na een tocht van toch nog ruim vier uur (door de diverse stops en wandelingen tussendoor, want de eigenlijke route is maar 10 kilometer), zijn we om half drie weer beneden. Fietsen inleveren en naar onze lodge terug, waar Aniek en Jasper hun boekje verder invullen, en daarna af gaan koelen in het zwembad. Na een uurtje zwemmen lopen we weer naar het Visitor Center om de badge, waar zo hard voor gewerkt is, op te halen. Ze moeten nog een aantal vragen beantwoorden, om te controleren of ze wel iets geleerd hebben, en dan een Ranger-eed zweren en dan hebben ze de badge verdiend! Dan wordt er nog even gezwommen in de rivier en daarna is het alweer tijd om te eten, lekker makkelijk weer barbecue.

Het riviertje met het prachtige uitzicht achter de tuin van onze lodge:


 

Reacties

Yvonne 29-07-2015 15:07 {{button-32808}}

Wat slim om al die rangers afval te laten opruimen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan