Zaterdag 25-7-2015: Tweede dag Las Vegas

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 26-07-2015 09:51

Vandaag is het weekend en dat is goed te merken in Las Vegas; het is overal nog net een tandje drukker... Gelukkig zijn we vandaag wel op tijd op de Strip, zodat we nog een paar uurtjes in relatieve rust kunnen rondkijken. Vandaag bij de tophotels The Bellagio, The Venetian, Flamingo, Caesar's Palace en Paris-Las Vegas. Jasper weet al wat hij gaat zeggen als ze op school over de vakantie mogen vertellen: hij is in Amerika geweest, maar ook in Parijs, in Venetië, in Egypte en in Toscane (ons eigen hotel, Tuscany Suites).  Dat leek hem wel grappig :-).

Het mooiste hotel vandaag is zonder twijfel het Bellagio. Prachtig van binnen, met een kleurrijke Conservatory, waar het thema zee en aquarium is uitgewerkt met duizenden bloemen. Maar ook een mooie fonteinenshow voor het hotel, op muziek van Andrea Bocelli. We hadden  's avonds nog terug willen gaan, om het nog een keer in het donker te zien, maar dat kwam er niet meer van, dat werd te laat.

 


Als we terug lopen van de fonteinen naar de parkeergarage van Bellagio zien we bij het daarnaastgelegen hotel Cosmopolitan dikke zwarte rookwolken naar buiten komen, en het wordt steeds meer.... Dat is foute boel, daar staat iets goed in brand.... Bij het verlaten van de parkeergarage, als we net weer op de Strip rijden, komen er ook van alle kanten brandweerwagens aan en ambulances. Later lezen we op internet dat er inderdaad bij het zwembad op het dak van Cosmopolitan een flinke brand heeft gewoed; het heeft zelfs het NOS journaal gehaald...

Als lunch halen we bij een Spaans supermarkt die Hans hier ontdekt heeft voor iedereen een lekker taartje; ze hebben er een gebakafdeling die je laat watertanden...

Na een zwempauze in ons eigen hotel, terwijl ik ondertussen even een wasje draai, gaan we eind van de middag richting Treasure Island. Hier eten we eerst even en gaan daarna naar het theater waar Mystere van Cirque Du Soleil opgevoerd wordt. En dat dan al twintig jaar.... In 1995 hebben we die show ook gezien, alleen was ik dat vergeten bij het reserveren van de kaarten van deze show. Maar heel veel herinneren we er ons toch niet van en voor de kinderen is het een erg leuke en mooie show. Na afloop lopen we nog even door de Venetian en dan met de auto weet terug naar het hotel.


Nu we drie dagen in Las Vegas hebben rondgereden, kan ik zeggen dat ik het niet vond tegenvallen om hier met eigen auto te rijden (tenminste, om in de passagiersstoel te zitten en mee de weg te zoeken :-). Las Vegas is redelijk makkelijk te navigeren en bij alle hotels is een (vaak) makkelijk te vinden gratis parkeerplaats of parkeergarage, dus alles was goed bereikbaar per auto . Wel handig als je wat verder van de Strip af zit en dus de auto wilt gebruiken. 

Reacties

Yvonne 26-07-2015 11:14 {{button-32444}}

Wauw wat een fik!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan