Zaterdag 1-8-2015: Naar de Grand Canyon

Door José Aartse-Van Vroonhoven - 03-08-2015 03:13

Vanochtend zijn we op tijd uit bed, want we willen voordat we uitchecken nog even naar het uitzichtpunt Horseshoe Bend lopen. De Colorado rivier maakt hier een bijna 360 graden bocht om een rots heen en naast de rivier steken zo'n 300-meter hoge rotswanden omhoog. Er zijn veel toeristen en geen hekjes... Mensen halen de gekste capriolen uit, om selfies of andere foto's te maken. En elke keer als de kinderen een onverhoedse beweging maken, krijg ik een hartverzakking.... 

Het is een steile klim door los zand, gelukkig niet te lang, iets meer dan een halve kilometer. Maar als de zon fel schijnt, is dat best pittig. De zo'n is bij ons echter nog achter de wolken, dus het is goed te doen. Hoewel we er om half tien al zijn, is het al heel druk bij de parkeerplaats en op het punt zelf. Kennelijk een erg populaire attractie; als we na een uurtje weer terug zijn op de parkeerplaats, is het nog veel drukker.... 

Dan snel uitchecken en op weg naar de Grand Canyon. Daar komen we aan bij de oostingang, waar de Desert Watchtower staat, die vanaf de top een mooi uitzicht geeft over het oostelijk deel van de Grand Canyon, met de Colorado rivier erdoorheen. Ook de binnenkant van de toren is mooi versierd. Met een verrekijker op de bovenste verdieping genieten de kinderen nog even extra van het uitzicht. 

 

Daarna rijden we met een iets sneller vaartje dan we normaal gedaan zouden hebben, door naar de Grand Canyon Village. In het programmaboekje dat we bij de ingang kregen, zien we dat om half vijf een Junior Ranger programma begint, met spelletjes en activiteiten, en aangezien de kinderen weer een badge willen halen, moeten we zo'n programma bijwonen, en deze lijkt ons de leukste. We zijn er op tijd en een uurtje lang leren we van alles over het ontstaan van de Canyon en over fossielen. Als ze ook nog drie andere bladzijden uit hun boekje (beetje snel-snel :-) hebben ingevuld, en weer een Junior Ranger eed hebben gezworen, is de volgende badge in the pocket! Dat is vast geregeld dus daar hoeven we ons morgen niet meer druk over te maken. Aniek had voor Jasper het hele Junior Ranger boekje vertaald naar het Nederlands (!) dus hier moesten we het wel gaan gebruiken!

Nadat we het hotel in het park hebben gevonden en koffers uitgeladen, gaan we met de shuttlebus die door het park rijdt nog een mooi uitzichtpunt opzoeken om zonsondergang te bekijken. Deze keer zijn we ruim op tijd, maar laar de zon het afweten... Het is de hele middag al bewolkt, dus een mooie zonsondergang zien we niet, helaas.... Het is hier ook behoorlijk fris, dus we hebben de lange broeken en vesten weer tevoorschijn gehaald, zijn we weer in San Francisco-outfit.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan