9 juli

Door Wim en Miranda Kemp - A long time ago

9 juli

 

Weer: regen en onweer in de vroege ochtend. 20 graden. In de namiddag weer regen. Erg vochtig overal. 

 

Toen we vanmorgen wakker werden van de regen en het onweer bedachten we ons afzonderlijk van elkaar dat dit niet zo'n goed teken was. We zouden de panorama trail gaan wandelen: met de bus naar Glacier Point op zo'n 7200 feet. Vandaar uit zouden we een wandeling van een uur of 6 naar beneden maken. De naam zegt het al: er zouden mooie uitzichten te zien zijn. Maar om nu 1,5 uur met de bus naar boven te rijden en daar midden in een onweersbui terecht te komen leek ons niet zo'n goed plan. We willen ook weer veilig beneden komen. Dus al snel besloten dat we deze wandeling skippen. Jammer van de buskaartjes die we al hadden gereserveerd en betaald maar nog steeds staat veiligheid bovenaan. 

 

Nadia schrijft verder:

 

Vandaag is de activiteit waar ik misschien wel het meest tegenop kijk. De wandeling van 6 uur bergaf.

 

We moesten om 7 uur aan de voorkant van de camping staan om meegenomen te worden met een bus die ons ergens naartoe zou brengen.

 

Vannacht regende en onweerde het heel erg. Daarom hebben papa en mama besloten om de wandeling niet te gaan doen. Dat hoorde ik ook pas later. Ik hoopte dat eigenlijk wel al een beetje. Dit is mijn kant van het verhaal:

Ik werd iets voor 7 uur wakker. Ik was al opgestaan om te vertellen dat jet 7 uur was en dat we weg moesten. Toen bedacht ik me opeens dat ik wel gewoon kon blijven liggen, zodat we te laat zouden komen en de wandeling zouden konden gaan doen. Toen wist ik nog niet dat we al niet meer gingen. Maar als het nog wel op de planning stond, dan waren we te laat geweest. 😄

 

Omdat de wandeling niet gedaan werd gingen we naar Yosemite village. We moesten nog wat boodschappen doen en David heeft een Camelbak gekregen omdat hij te weinig dronk. Daarna was het voor papa en mama natuurlijk weer koffietijd. Gelukkig mocht ik een ijsje. ☕️🍦 

We hebben een beetje op de kaart gekeken en we zagen dat er een korte wandeling was met als einde een waterval. De wandeling was een eitje vergeleken met wat we zouden gaan doen. Bij de waterval lagen allemaal stenen waar heel veel mensen op aan het klimmen waren. Dat wilde ik ook, maar mama vond dat nogal eng, omdat er vlak voor de waterval een bord stond met breuken die je kan krijgen als je niet oppast. Zelf vond ik dat ze probeerden ons bang te maken, maar dat is mijn mening.

Uiteindelijk mocht ik, maar met de voorwaarde dat ik mama haar bergschoenen aandeed voor de grip. Die schoenen zijn alleen heel irritant, omdat ze zo groot en lomp zijn. Maar het is me gelukt. 

 

Na de wandeling zijn we weer naar de camper gegaan en dat was maar goed ook omdat het heel hard ging regenen nadat we net bij de camper waren aangekomen. 

Nu zitten we in de camper en gaan we zo eten en misschien een spelletje spelen.

 

Ik denk dat we vanavond niet al te laat naar bed gaan, omdat we morgen om 7 uur 's ochtends vertrekken. 😭 We gaan dan naar Bodie en Mono lake. Daarna rijden we door naar de camping 'Twinlakes Campground' in Mammoth Lake.

 

Miranda schrijft:

Terug op de camping aangekomen kijken we toch nog maar eens even naar de grijswatertank die vol lijkt te zijn. De douchebak loopt namelijk over als we water in de gootsteen laten lopen. En echt fris ruikt het ook niet. Heel veel water hebben we naar ons idee niet gebruikt dus zou hij niet vol kunnen zijn. Maar toch rijden we maar even naar het dumpstation en daar blijkt dat er wel heel veel water uit kwam dus dat hij waarschijnlijk niet leeg geweest is toen we hem kregen. Nu is hij weer leeg en hopen we dat de stank weer snel verdwijnt. Naar ons idee is het controlepaneel waar we op kunnen zien of de tanks vol zijn en er nog genoeg accu is kapot want hij geeft het allemaal niet goed aan. Ook maar eens achteraan als we weer wat bereik hebben. 

 

Reacties

Cindy Overbeek A long time ago

Zojuist alles gelezen. Wat een geweldige dingen maken jullie mee in zo'n korte tijd. Prachtige foto's. Heel veel plezier!!!

Jeannet Kemp A long time ago

Geweldig allemaal!! Veel plezier verder

ina m. A long time ago

wat een reis ,mensen. en zooooo leuk om te kunnen volgen.Mooie foto's. Wel wat spijtig van de problemen met de camper, Kollossaal.!die car. succes hoor en genieten maar. XXXX
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!