24 juli

Door Wim en Miranda Kemp - 27-07-2015 20:42

24 juli

 

Weer: in de ochtend bewolkt maar wel lekker temperatuur. Na 11 uur trekt het helemaal open en wordt het weer warm.

 

Aantal gereden miles: 34

 

Vandaag hebben we de hele dag in Malibu en zijn van plan om Los Angeles in te gaan. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Er wordt afgeraden om met de camper de stad in te gaan. Met een bus kan wel maar dat duurt zomaar twee uur enkele reis. We besluiten naar Santa Monica te rijden, dat ligt een stuk dichter bij LA en willen daar vragen hoe we in LA komen. Maar ook daarvandaan kan het alleen met een bus wat een tijd zal duren. En daar hebben we eigenlijk niet zo veel zin in. De meneer bij het visitor center raadde aan in Santa Monica te blijven en eventueel te shoppen en naar het strand te gaan. We besluiten daar voor te gaan, shoppen is Nadia's hobby dus dat komt haar goed uit. We komen er achter dat het nog wel mogelijk is om met een hop on hop off bus naar LA te gaan. Dat zou voor ons $44 kosten en voor David maar $22. Kinderen tussen 3 en 11 jaar zijn namelijk goedkoper. 😄😂 Die meneer had duidelijk niet zo'n goed inzicht in leeftijden. Maar we besluiten dat we het toch niet doen. Shoppen is namelijk Nadia's hobby en ze vraagt al weken wanneer we nu gaan shoppen. Dus we gaan de winkelstraat in en halen eerst frappucino bij Starbucks en dan kunnen we los. Veel bekende merken en zelfs een H&M waar Nadia een jurkje koopt. In een andere winkel nog een jurkje gevonden en ze koopt haar tweede paar all stars van de vakantie. Zomaar in het midden van de winkelstraat komen de mannen een Tesla winkel tegen waar twee van deze auto's in staan. De mannen dus ook even happy. Kost maar €70.000. David vroeg zich al af wat papa's leasebudget is. Niet zo hoog helaas. 

 

Na het shoppen heel 'Amerikaans' lunchen in een typisch Europees restaurant waar ze paninis en crêpes verkopen. Maar wel erg lekker. 

Als je in Santa Monica bent weet je dat er veel beroemde acteurs wonen en die lopen ook in het 'wild' rond. Laten wij nu ook een beroemde zanger/acteur gezien hebben! Hij zat met zijn gezin wat te eten toen wij langs liepen. David zag hem voor het eerst, naar Nadia had hem nog niet goed gezien dus zijn ze samen nog een keer terug gelopen en hebben ze even achter hem gelopen. En het was hem echt: Thomas Acda die ook in Flikken Maastricht gespeeld heeft! Grappig om een Nederlandse acteur te zien op een plek waar juist veel Amerikaanse beroemdheden wonen. 

En dan is het tijd voor het strand. Wandelen op het strand van de pacific oceaan  blijft toch wel bijzonder. Zo'n breed strand heb ik ook nog nooit gezien. We lopen onder de pier door waar de kermis boven op staat. Natuurlijk is David al snel nat en trotseert hij de golven die best hoog en hard  zijn. We gaan lekker even op het strand zitten en Nadia denkt het water in te kunnen zonder haar haren nat te laten worden. Mislukt. 😂

Ze gaan samen het water in en tegen de golven in. Heerlijk om te zien. Genieten. 

Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar de camping en eten we lekker nasi. Voor het donker wordt gaan Wim en de kids nog even naar het strand en ik was af. De zon gaat hier al om 7.45 onder dus het is vroeg donker. 

Reacties

Tom 27-07-2015 22:27 {{button-32637}}

Wat is het toch genieten om die verhalen te lezen. Top!

Ria 27-07-2015 23:06 {{button-32638}}

Wat knap van jullie dat jullie zoveel ondernemen. En Nadia en David gaan toch maar elke keer weer mee! Zijn jullie niet heel moe geworden?

mirella 28-07-2015 11:15 {{button-32677}}

daar ben ik ook geweest... ik heb er ook gelopen, maar wel 20 jaar geleden.
los angeles zelf vond ik toen wat minder... zeker toen we downtown met de bus moesten..
dusss.

veel plezier verder

Nel 28-07-2015 21:48 {{button-32727}}

Geweldig jullie verhalen nog maar eens overdoen met foto's ik ben heel benieuwd.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan