Dag 23 | Uitblazen aan de Pacific

Door Roel - 19-08-2016 08:19

De volgende ochtend verlieten we Lower Pines om de laatste kampeerstop te gaan maken in Santa Cruz aan de kust. Een bewuste keuze om onder de rook van San Francisco nog even anderhalve dag uit te blazen van het wandelgeweld en daarnaast ook noodzakelijk om de camper weer inleverklaar te krijgen. De route was er een van contrasten. Als eerste maakten we een kleine omweg om de grand sequoia's van de Tuolomne Grove te bekijken. De Mariposa Grove is bijna twee jaar dicht vanwege renovatie, dus er blijven nog maar twee plekken in West-Amerika over om de grote joekels van bomen te bekijken. De Tuolomne Grove is er een van: daar staan nog een stuk of zes van de ongeveer 2000 jaar oude bomen. Onvoorstelbaar dat deze levende organismen er al waren op het moment dat het Colosseum in Rome werd gebouwd! En nóg onvoorstelbaarder is dat er nog maar zo weinig van overgebleven zijn: als ze niet al door natuurlijk geweld zoals stormen of bosbranden het loodje legden dan was het wel de mens die in de vorige eeuwen deze reuzen velde. Gelukkig kwam men net op tijd tot het juiste inzicht en worden de giganten tegenwoordig met man en macht beschermd. 

De wandeling terug naar de parking ging méér dan lafjes omhoog en met de Panorama-trail nog in de kuiten werd er aan alle kanten gezucht en gesteund. Eenmaal terug bij de RV ging het crescendo richting Pacific en het landschap veranderde al snel van prachtig bergachtig natuurschoon in saaie, monotone landbouwgrond. Aan alle kanten doken de noten-, citrus-, aardbei- en olijfboomgaarden op. Onze Garmin had het behaagd om de route dwars door midden-Californië door zo oninteressant mogelijke gebieden te laten lopen, alleen onderbroken door een door onszelf ingelaste tussenstop in Los Banos. Met het laatste bezoek aan de tot favoriete winkelketen uitgegroeide Walmart kwam een eind aan het kampeershoppen, want met nog maar 2 nachtjes in de camper hoefde de voorraad niet meer noemenswaardig te worden aangevuld.

Ergens tussen Monterey en Santa Cruz kwamen we uiteindelijk uit bij onze KOA Camping. We hadden twee plekken naast elkaar vlak bij de springkussens en dat leverde vooral veel lawaai op van én het kussen én de kinderen die zich daarop aan het uitleven waren. De temperatuur was in de tussentijd ook nog eens met een graadje of 18 gedaald, want Santa Cruz ligt niet bijster ver onder San Francisco en heeft net als die stad ook vaak te lijden onder de frisse zeemist die regelmatig binnendrijft. De zon was héél waterig geworden en de vestjes en lange broeken moesten tevoorschijn worden getoverd. Het speeltuinlawaai wende snel en werd de anderhalve dag die we er verbleven ook steeds minder. De kids vermaakten zich opperbest met het fijne zwembad, de arcade en de prima wifi. Al met al bleken we prima plekken te hebben en na de bbq werd de boel op temperatuur gebracht door het ditmaal niet alleen uit gezelligheidsoogpunt opgerichte kampvuur: de vlammen waren hard nodig om het gezelschap van warmte te voorzien! Slapen ging dan ook prima: de airco is niet meer aangeweest. De camping ligt overigens aan de San Andreas Road. Ik heb de gelijknamige Breuk maar niet meer genoemd, dat leek me wel zo wijs...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan