Dag 9, Icefields Parkway deel 2, naar Jasper

Door Familie Smit - 01-08-2017 03:19

Prima plekje gehad op de parkeerplaats van Icefield Center, dat gedurende de nacht lang niet vol stond (in tegenstelling tot de campings in de omgeving). We staan op met prachtig weer.

Volgens plan rijden we op tijd naar Parker’s Ridge, waar we eerst de kinderen wakker maken en gaan ontbijten. We zijn als eerste op de parkeerplaats! Om half tien beginnen we de wandeling, die 2,4 km omhoog gaat (en dezelfde afstand weer terug). Die gaat best pittig naar boven, maar het uitzicht en de bloemenpracht vergoedt alles. Op een bepaald moment ga je over de kam en krijg je zicht op de Saskatchewan Gletsjer. Fenomenaal! Een gletsjer uit een boekje, zo’n echte tong die onderaan eindigt in een meertje. Qua wildlife zien we natuurlijk squirrels, maar bovenop de berg ook een soort patrijs met een kuiken. In vijf kwartier zijn we boven, waarna we in drie kwartier weer beneden zijn. Er staat drie uur voor, dus dat hebben we vlot gedaan.

Nu verder naar de Saskatchewan crossing, een deel dat we gisteren al gereden hebben, maar zonder bij de uitzichtpunten te stoppen. Dat doen we nu wel en is erg de moeite waard. De crossing zelf is alleen maar een grote truckstop, motel en bungalowparkje, maar we eten er – bij wijze van lunch – een lekkere ‘burger and chips’ in een ‘diner’-achtige omgeving. Grappig.

De neus gaat weer naar het noorden. Ondertussen raken we aardig aan de grillen van onze camper gewend en zitten we allebei vrij ontspannen achter het stuur. Jammer dat dit stuk weg net een wasbord is (en ook jammer dat wij de afwas hebben laten staan smiley). Verder is het een ongelooflijk mooi stuk natuur, er zijn helaas maar weinig plaatsen om te stoppen, maar waar het kan zijn mooie uitzichtpunten. We passeren het Icefield Center weer. Daarna verandert het landschap en wordt het minder ruig. Een heel breed dal waar de Athabasca rivier doorheen stroomt. Rechts voor ons de ‘Endless Chain Ridge’, een lange aaneengesloten berg die eindeloos lijkt door te gaan. We stoppen bij de Sunwapta Falls, waar de rivier zich door een nauwe doorgang naar beneden stort. De Athabasca Falls even voor Jasper zijn zo mogelijk nog spectaculairder, wat een natuurgeweld (en juist mooi aan het eind van de dag als de zon erop staat)!

Hoewel we vandaag nauwelijks kilometers maken (ach ja, al met al toch weer zo’n 200) zijn we om half zes op de camping: Whistlers Campground in Jasper. Prachtig ruim opgezet, terwijl de camping toch 700 plaatsen heeft, middenin het bos. De kinderen hebben lol met squirrels, wij spreken de Canadese buurman (die een Nederlandse baas heeft en een joekel van een caravan waar ze naar eigen zeggen uitgroeien) die ons tips geeft over de dag van morgen. Die komen overeen met ons plan, namelijk naar Medicine Lake en Maligne Canyon en Lake. De gondel hoeft niet als we die in Banff al hebben gedaan (dan zou deze alleen maar tegenvallen) en de Miette Hotsprings kunnen we ook overslaan omdat we al in Radium van dit fenomeen genoten hebben (they’re all similar).

’s Avonds kunnen we nog even buiten zitten en spelen we Yahtzee, totdat er een stel elken, elks (hoe noem je dat?) de camping opkomt. Een jong dier vertrapt een tentje! We zien een stuk of negen beesten die lopen te grazen en na een minuut of tien weer in het bos verdwijnen. De foto houden jullie tegoed, het is te moeilijk om die te uploaden....

 

Reacties

Folkert 01-08-2017 22:20 {{button-47284}}

Geweldig wat jullie allemaal zien en beleven. Wij volgen het met plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan